Svěřenci Marka Moczára v první polovině sezony získali 23 bodů za šest výher, pět remíz a dvě porážky s mírně aktivním skóre 23:15.

Hartvíkovický kouč se při rozhovoru zmínil, že hlavním cílem okamžitý postup není. Řeč byla také o tom, co se za podzim podařilo a co naopak ne. Trenér čtvrtého týmu druhé nejvyšší krajské soutěže hovořil o příčinách osmibodové ztráty na první místo.

Po loňském sestupu z krajského přeboru figurujete na čtvrtém příčce, jak jste s tím místem spokojen?

Do sezony jsme vstupovali s tím, že není naším úkolem okamžitý postup, ale budeme se snažit hrát o co nejlepší umístění. Čtvrté místo není špatné, ale se ztrátou osmi bodů na vedoucí celek jsem nespokojen.

Krátce po skončení postupu jste za hlavní důvod osmibodové ztráty na špici označil to, že kádr v létě prošel řadou změn a také nezkušeností mladých hráčů. Najdete teď s odstupem času ještě nějaké jiné příčiny a další negativa?

Stále platí to, co jsem již zmínil. Jde o nesehranost a u některých hráčů i o špatný přístup k tréninkům. I tak ale věřím, že i když družstvo zůstane ve stejném složení, mají tito hráči šanci na úspěch v této soutěži.

Jaký jste na podzim sehráli nejpovedenější zápas a který se naopak nepovedl?

Za nejlepší zápas by se dalo považovat utkání v Rapoticích, kde byl první poločas z naší strany nejpovedenější, ale ten druhý byl zase z naší strany jeden z nejhorších. Ještě jeden zápas by se dal zmínit ne však jako smolný, ale jako katastrofální, a to utkání v Rantířově.

Kteří hráči byli opory týmu a kteří naopak zklamali?

Jednoznačně svoji kvalitu prokázal Roman Durajka. Jako další posila se jevil Pavel Chládek, ale působením ve zbytku podzimu se pro mne ukázal jako největší zklamání svým přístupem a nekázní.

Váš tým se skládá z celé řady legionářů, kteří u vás hostují. Neopouští vás někdo z nich?

Hráči, kteří u nás hostují z Brna, nastupují zimní přípravu ve svých mateřských klubech. Je možné, že se tam propracují do kádru a neposílí náš tým pro jarní část soutěže. Pokud toto nenastane, mám od všech příslib, že by v Hartvíkovicích rádi pokračovali. Proto uvidíme, s kým budeme moci na konci ledna počítat do kádru a budeme na to muset pak reagovat s posílením družstva. Pro jarní část neprodlužujeme hostování Pavlu Chládkovi a pro dlouhodobé zranění nezasáhne do bojů ani Karel Beneš.

Máte už nějakou novou posilu a nebo je něco na obzoru?

V jednání je určitě jeden hráč, ale podrobnosti bych zmínil až po ukončení jednání.

Jaký je plán zimní přípravy?

Oficiálně jsme zimní přípravu zahájili včera, i když od konce sezony se každý čtvrtek scházíme v tělocvičně na fotbálek. Přípravu budeme absolvovat převážně na umělé trávě a v tělocvičně. Trénovat budeme třikrát týdně.

Koho by jste po odehraném podzimu označil za favorita na postup do krajského přeboru?

Určitě do jarní části nastoupí jako favorit tým Čáslavic. Dalším adeptem na postup pro mě zůstávají také Kouty. I přes ztrátu osmi bodů však věřím že do předního umístění zasáhne i náš tým.

Jaké jsou cíle Hartvíkovic pro jarní část sezony?

Naším hlavním cílem je stabilizovat kádr nejen pro jarní část, ale i další působení týmu v krajských soutěžích. Nadále budeme pokračovat ve snaze zkvalitnit herní projev a souhru týmu do budoucna. Snaha porvat se o první místo v soutěži nadále zůstává, i když to není, jak už jsem zmínil, hlavním cílem od začátku sezony.