Další zápasy najdete v článku: Humpolec ostudně selhal s Pacovem

JEMNICKO - TŘEBÍČ B 1:1


Jemnicko po úvodních deseti minutách nápaditými kombinacemi a střelbou ze střední vzdálenosti začalo získávat půdu pod nohama. Cech vystrašil Hradeckého štiplavou střelou, kterou si brankář vyrazil na tyč. O pět minut později se do Tesařova centru položil Krejča, z halfvoleje mířil těsně vedle branky soupeře. Domácí se dočkali ve 21. minutě, kdy Krejčův přetažený roh vrátil do ohně František Kříž a Jaroslav Cech parádní střelou, která se otřela o břevno, otevřel skóre. Hostitelé měli více ze hry i nadále, ale do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením.


Ve druhém poločase byli nebezpečnější hosté. Ti sahali po vyrovnání v 50. minutě, když Sedláček přihrál do výhodné střelecké pozice kapitánu Tůmovi, ale ten mířil vedle. Domácí odpověděli vzápětí, ale gólman Hradecký Cechovu střelu vyrazil a z následné dorážky Morkus mířil mimo tři tyče.


Třebíčané se dočkali v 62. minutě, kdy Linhartův centr po rohovém kopu za záda jinak výborného gólmana Pavla Kincla usměrnil Vojtěch Dvořák - 1:1.


Hostitelé se s tímto stavem nechtěli smířit a v téže minutě Tesař z pravého křídla odcentroval a našel před brankou volného Morkuse, který však vedení odmítl. Třebíčští se zaměřili na defenzivu a čekali na chybu soupeře. Ta přišla v 67. minutě, když Svoboda vysunul za obranu Jemnicka Sedláčka, ale jeho samostatný únik včasným vyběhnutím zlikvidoval brankář Pavel Kincl.


Největší šanci domácích ve druhém poločase měl v 75. minutě František Kříž, který se ocitl sám před gólmanem Hradeckým, ale stoprocentní šanci zazdil. Hosté si pak remízový výsledek pohlídali.


„Nedali jsme druhý gól, bohužel. Myslím, že pak by Třebíč přestala vzdorovat, ale takhle hrála to, co potřebovala. My jsme chodili do plných a soupeře ničím nedokázali překvapit, chyběla nám finální přihrávka, ale přesto jsme si vytvořili dvě tři šance. I takové zápasy jsou, že to vypadá jednoznačně, ale nevyhraje se,“ hodnotí trenér Jemnicka Martin Kincl.


„Musím objektivně přiznat, že domácí měli po celý zápas více ze hry i více gólových šancí. Soustředili jsme se na defenzivu a brejky. I když jsme ještě dvě vyložené šance nedali, tak musím říci, že remíza je pro nás šťastná,“ byl spokojený třebíčský kouč Petr Kylíšek.


„My jsme sem přijeli pro bod, soupeř nás přehrál a my jsme rádi, že jej máme. Nám se vydařila jedna standardka,“ dodal.

Góly: 21. Cech - 62. Dvořák. Rozhodčí: Hájek. ŽK: 1:4. Diváci: 200. Poločas: 1:0. Jemnicko: P. Kincl - Štancl, Křivánek, F. Kříž, Sevelda (46. Anděl) - Tesař, Z. Kincl (62. Čech), Koutný, Morkus - Krejča, Cech. Třebíč B: Hradecký - Pekárek, Dvořák, Kolman, Kresa - Malý (88. Žák), Linhart, Buček (76. Široký), Sedláček, Tůma - Svoboda (84. Kaňka). Nejlepší hráči: Tesař, P. Kincl - Dvořák.

Příští kolo (dohrávky 11. kola): Vrchovina - Pacov, Humpolec - Polná, Okříšky - Velká Bíteš, M. Budějovice - Havl. Brod, Stará Říše - Herálec (HB).