TŘEBÍČ B – V. MEZIŘÍČÍ B 4:1

První poločas díky řadě nepřesností příliš fotbalové krásy nepobral. Po neurovnané hře se jako první do šance dostali hosté. Po Polákově rohu k tyči hlavičkoval Střecha, ale jeho pokus domácí brankář vyrazil. Třebíčští se ujali vedení ve 39. minutě. Sedláček pronikl do šestnáctky a přesnou přihrávkou našel Hrušku, pro kterého nebyl problém otevřít skóre.

Třebíčská posila zvýšila v 59. minutě, kdy postupovala sama na brankáře. Jiskřičku naděje pro Velkomeziříčské vykřesal v 67. minutě z trestného kopu Polák. Jenomže domácí měli v útoku Hrušku, který o dvě minuty později zkompletoval hattrick. Třebíč poté měla ještě několik šancí zvýšit a na konečných 4:0 upravil v 74. minutě kdo jiný, než posila z Chlístova Roman Hruška.

„Po vyrovnaném prvním poločase jsme převzali otěže zápasu a využili chyb hostujícího mančaftu ke vstřelení tří branek. Bylo to „one man show“ jednoho hráče. Hruška dal čtyři góly, pokud se mu bude takto dařit, je to další adept do A-týmu. Soupeř nehrál špatně, ale my jsme byli lepší,“ hodnotí asistent třebíčského trenéra Jiří Ondráček.

Góly: 39., 59., 69. a 74. Hruška – 67. Polák. Rozhodčí: Šimák. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Poločas: 1:0. Třebíč B: Ujčík – Parkan, Brabenec, Kresa, Kučera – Ciprys, Malý, Sedláček, Uhlíř ( 46. Čermák) – Venhoda (67. Válek), Hruška (82. Laš).

KOUTY – BUDIŠOV-NÁRAMEČ 1:1

V Koutech se začalo za mírného deště a hrál se oboustranně opatrný fotbal. Domácí přitlačili soupeře mezi 25. a 35. minutou, kdy vstřelili gól, ale nebyl pro postavení mimo hru uznán. Pak se hra vyrovnala a hosté se díky nepřesnostem soupeře dostali do hry. Byl to Budišov, kdo v závěru poločasu skóroval, ovšem branka také nebyla pro ofsajd uznána.

Druhý poločas začali lépe hosté, kdy po deseti minutách přitlačili soupeře, ale bez výraznějších šancí. Poté převzal iniciativu Budišov, ale jako by se bál vstřelit gól a dávali si přednost ve třech případech ve velkém vápně. V 74. minutě zahrával Tenkl roh a brankář Syrový vyrazil míč do břevna a od něj se míč odrazil do branky – 1:0. Hosté v poslední minutě nastaveného času, kdy domácí reklamovali ofsajd, vyrovnali Karlem Nováčkem.

Góly: 74. Tenkl – 90.+3. K. Nováček. Rozhodčí: Nenadál. ŽK: 4:3. Diváci 100. Poločas: 0:0. Kouty: Veselý - Chaloupka, S. Čech, Végh, Kašpar (55. Doležal) - Parma, A. Čech (68. Semrád), Tenkl, Roušar - Coufal, Cejpek. Budišov-Nárameč: Syrový - Carda, Votoupal (46. Urban), Jaša (88. Mezlík), Švec - Průša, Večeřa, T. Nováček (63. Svoboda), Dvořák – K. Nováček, Turek.

TŘEŠŤ – NÁMĚŠŤ-VÍCENICE 1:3

Začátek byl oboustranně opatrný. Do první šance se dostali hosté, ale z velkého vápna se Klimeš netrefil mezi tři tyče. Následně zahrozili i domácí, ovšem Chalupský a Krejčí nedokázali dostat balon po dobré kombinaci do branky.

Vše důležité se pak odehrálo v pouhých pěti minutách. Skóre otevřel Klimeš, který se rychle zorientoval ve vápně a přeloboval Bachamana. Následně udělali hrubku zadáci Náměště, a Chalupský si ve vyložené pozici vyrovnal. Jenže netrvalo dlouho a hosté opět vedli - po rohu se hlavou prosadil Prokeš. Při závěrečné otevřené hře Třeště unikl Durajka a pojistil výhru Náměště.

Góly: 72. Chalupský – 70. Klimeš, 74. Prokeš, 90. Durajka. Rozhodčí: Dobrovolný. ŽK: 4:3. ČK: 1:1 (76. Veselý – 83. Outrata). Diváci: 70. Poločas 0:0. Náměšť-Vícenice: Tvrdý – Pernica, Eliáš, Rubák, Rous (78. Kříž) – Klimeš, Kučera (65. Heres), Chládek, Prokeš – Durajka, Outrata.

STONAŘOV – RAPOTICE 3:1

Začátek byl neurovnaný a první minelu vyrobili domácí, ovšem střelu Martina Laše vytěsnil Krupica na roh. Domácí zahrozili ve 23. minutě a po Turoňově parádní přihrávce si Bláha obhodil Laše a otevřel skóre. Rapotice mohly hned z protiakce vyrovnat, na zadní tyči hlavičkoval opět Martin Laš, ale jeho pokus se do branky nevešel. Další šanci měli na svědomí domácí. Gavaller centroval a Bláha hlavičkoval gólmanovi do nohou. Hosté pak měli roh a po něm tři nebezpečné dorážky, které také gólem neskončily. Až v závěru poločasu se rozvlnila síť. Stonařov rozehrál rychle standardku, na kterou Rapotice nestihly zareagovat a Kozojed zvýšil na 2:0.

V 55. minutě mohl přidat třetí pojistku Bláha, ale přehodil jak gólmana, tak branku. Poté se začalo hrát podle not hostujícího celku, který se nastěhoval před Krupicovu branku, ovšem z tlaku vytěžil pouze dva závary. Až v 83. minutě snížil Petr Matoušek, ale na to těsně před koncem zareagoval třetí brankou domácích Příhoda.

Góly: 23. Bláha, 45. Kozojed, 90. Příhoda – 83. P. Matoušek. Rozhodčí: Voborný. ŽK: 2:3. Diváci: 60. Poločas 2:0. Rapotice: T. Laš – Jašek, Milan Laš, Šic, Otcel – Martin Laš (60. Strašák), Stehlík (80. M. Matoušek), Havel, Opálka – P. Matoušek, Mlejnek.

Želetava rozstřílela rezervu Bystřice

ŽELETAVA – BYSTŘICE B 8:0

Hosté se v prvním poločase prezentovali pohlednou hrou. Domácí sice udeřili v 9. minutě, kdy Daniel uvolnil Čurdu. Ovšem poté pokračovala vyrovnaná partie. Střelec úvodní branky ve 26. minutě uvolnil Stehlíka – 2:0. Poločasové skóre stanovil těsně před pauzou Stehlík. Tentýž želetavský útočník zkraje druhé půle zkompletoval hattrick a utkání bylo jednoznačně v režii domácích.

Góly: 9. Čurda, 26., 44. a 48. Stehlík, 65. T. Vrbka, 67. a 87. M. Vrbka, 83. Pavela. Rozhodčí: Veselý. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Poločas: 30. Želetava: Mastný – Malík, Polenda, Vranka, Jičínský – M. Ondráček, M. Vrbka, Simandl (69. P. Ondračka), Daniel – Stehlík (60. Pavela), Čurda (46. T. Vrbka).

STUDENEC – PŘIBYSLAVICE 2:2

Hosté byli v prvním poločase lepší a po zásluze se ve 32. minutě ujali vedení. Po závaru před studeneckou brankou se míč odrazil za hranici pokutového území k Mrkvicovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Přibyslavicím vyšel i vstup do druhé půle. Ve 52. minutě se opakovala podobná situace, akorát zpozašestnáctky uklidil míč do domácí branky Částka. Pak se hra vyrovnala a po hodině hry a po faulu na studeneckého Komárka snížil z trestného kopu střídající Karel Mrňa. V 75. minutě Karel Mrňa vyrovnal. O tři minuty později postupoval sám na Řezáče přibyslavický Škorpík, ale domácí gólman jej vychytal.

Góly: 60. a 75. K. Mrňa – 32. Mrkvica, 52. Částka. Rozhodčí: Porubka. ŽK: 3:3. Diváci: 90. Poločas: 0:1. Studenec: Řezáč – Dufek (54. K. Mrňa), Kučerňák, Strnad, Komárek, Hájek (40. Chalupa), Buršík, Nejedlý, Matějek, Holoubek, M. Mrňa. Přibyslavice: Svoboda – Mrkvica, Rozsypal (41. Karafiát), Petz, Štěpnička (70. Veselý), Kolman, Částka, Štveráček, I. Samek (53. D. Samek), Škorpík.

JAKUBOV - ROZSOCHY 3:2

Domácí nastoupili do zápasu vlažně, prohrávali osobní souboje a hostům dovolili v 6. po chybě skórovat jmenovitě Petru Burešovi. Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Jakubov zaslouženě vyrovnal Pacas a v 69. minutě poslal domácí do vedení Matušina. V 81. minutě jakubovské vedení pojistil Šilhavý. Rozsochám se v závěru podařilo vstřelit branku, jenže domácí si už vítězství vzít nenechali.

Góly: 47. Pacas, 69. Matušina, 81. Šilhavý – 6. a 86. Petr Bureš. Rozhodčí: Hrůza. ŽK: 1:0. Diváků: 80. Poločas: 0:1. Jakubov: Klíma - Šilhavý, Kratochvíl, Petz, Pacas, Matušina (69. Dunkler), Zika, Tržil, Veselský, Forman (46. Šibor), Kabelka.

HROTOVICE – MĚŘÍN 2:0

V průměrném utkání se šance v prvním poločase střídaly na obou stranách. Do vedení šly Hrotovice už v osmé minutě, kdy si po centru Horáka míč do branky srazil obránce Kružík. Druhou půli začali lépe hosté, ale šance nevyužili. Naopak domácí po dobře sehrané standardní situaci zvýšili v 74. minutě Salákem. Měřín byl staronovému účastníkovi nejnižší krajské soutěže vyrovnaným soupeřem, ovšem Hrotovice byly šťastnější.

Góly: 8. vlastní, 74. Salák. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 3:2. Diváci: 220. Poločas: 1:0. Hrotovice: Slatinský – Hrůza, P. Růžička (46. Votava), Přepechal, M. Růžička (75. Furiš), Holoubek, Škoda, Hrobař, Virgl (46. Pekárek), Salák, Horák.

STAŘEČ – VRCHOVINA B 0:0

Nováček ve své premiéře přivítal favorita I. B třídy. Vrchovina tuto roli plnila a byla v prvním poločase lepší. Domácí však postupem času hru vyrovnali a hrál se pohledný fotbal nahoru a dolů se šancemi na obou stranách. Hosté se po změně stran snažili utkání rozhodnout, ovšem Stařeč svou bojovností šťastnou remízu uhájila.

Rozhodčí: Křen. ŽK: 3:2. Diváci: 120. Stařeč: Smetana – Jelínek (Kaňka), Marek Vodička, Michal Vodička, Frýbort – Prokop (Linhart), Mařan, Martenek, Vejmelka – Ježek (Lauš), Malý.

ŠEBKOVICE - KŘIŽANOV 2:3

První poločas byl herně vyrovnaný. Ovšem branky dávali pouze hosté, kteří vytěžili z minima maximum. Křižanov poslal do vedení z penalty Střecha a po rychlém brejku, zvýšil Nobicht. Druhý poločas se pak hrál převážně v režii Šebkovických. Po brankách Hobzy a Durdy se dočkali kýženého vyrovnání, ale pak se ještě jednou prosadili hosté po rohovém kopu Horníčkem. V závěru sice docílili domácí vyrovnání, ale gól rozhodčí neuznali, i přes protesty Šebkovických, že šlo o domnělý ofsajd.

Góly: 56. Hobza, 79. Durda - 23. Střecha (PK), 40. Nobicht, 84. Horníček. Rozhodčí: Tesař. ŽK: 0:4. Diváci: 50. Poločas: 0:2. Šebkovice: Kuba - Tržil, Hrůza, Růžička, Kašpárek (35. Eberl) - Pecka (70. Chytra), Svoboda, Hobza, Přibil - Durda (80. Říha), Dvořák.

TELČ – MOHELNO 5:0

Zápas se stal nečekaně jednoznačnou záležitostí nováčka, kterého po přihrávce Bodláka poslal parádní trefou do vedení Martin Švec. Skvělý úvod Telče korunoval po individuální akci Bodlák a hosté byli od 11. minuty už dvě branky pozadu. A to nebylo v první půlce vše. Třetí gól měl na svědomí po centru Nerada přesně hlavičkující David Všohájek a čtvrtý direkt zasadil bezmocnému Mohelnu Matys, který uplatnil před brankou Křišťála důraz.

Po změně stran se už domácí tolik dopředu nehnali a hra trochu ztratila na kvalitě. Do dvou pološancí se dostali i hosté, a pozadu nezůstali ani domácí, kteří nastřelili dvakrát brankovou konstrukci a jejich zaslouženou výhru pečetil deset minut před koncem střídající Hejda.

Góly: 5. M. Švec, 11. Bodlák, 29. D. Všohájek, 35. Matys, 80. Hejda. Rozhodčí: Krymová. ŽK: 5:2. Diváci: 90. Poločas 4:0. Mohelno: Křišťál – Kožnar, Žák, Bláha (46. Kašpar), L. Mohelský – Brázda, P. Horký, Staněk, Sladký – D. Horký, E. Mohelský.