KOUTY – ŽELETAVA 5:0
Lépe začali domácí, kteří se během tři minut dostali do šancí. Poté se hra vyrovnala a častěji útočili hosté, ale zapomínali na obranu. Toho soupeř využil, když po levé straně zakombinovali Cejpek se Semrádem a Tenkl střelou z 15 metrů otevřel skóre. O tři minuty později dostal míč za obranu Cejpek a nahrával do úhlu Neumanovi, který zvýšil. Želetava pak přidala, ale nebezpečnější byly Kouty. Hosté se snažili i po změně stran, ale dál jak po vápno se nedostávali. V 54. minutě zvýšil po brejku podél brankáře zakončující Cejpek. V 84. minutě si pohráli s hostující obranou Cejpek s Coufalem a posledně jmenovaný poslal míč do sítě. V závěru hlavou nasměroval dlouhý aut do sítě Roušar, ale želetavský gólman míč vytěsnil na roh. Po jeho rozehrání nikým nehlídaný Navrátil hlavou do šibenice upravil na konečných 5:0.

Góly: 27. Tenkl, 30. Neumann, 54. Cejpek, 84. Coufal, 90. Navrátil. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 1:1. Diváci: 89. Poločas: 2:0. Kouty: Stýblo – Hrůza, Růžička, Nestrojil, Havelka – Cejpek, Parma, Roušar – Tenkl (64. Coufal), Neumann (90. Navrátil). Želetava: Dohnal – Poledna, Malík, Martin Vrbka, Simandl, M. Čurda, T. Vrbka, Vladeka, V. Čurda, Kabelka, Michal Vrbka.

BUDIŠOV-NÁRAMEČ – N. SYROVICE 2:2
Domácí měli vydařený vstup do utkání a to korunoval dvěma góly Karel Nováček, který se prosazoval v pokutovém území. Jenže do přestávky se budišovský kanonýr zranil, a to bylo na hře znát. „První poločas jsme odehráli velice dobře a byli jasně lepší,“ komentuje domácí trenér Libor Švec. Jeho svěřenci krátce po změně stran nevyužili dvě šance na zvýšení a pak vypadli z role. To Nové Syrovice potrestaly ze dvou standardních situací. „Sice nás poznamenalo zranění Karla, ale nepochopitelně jsme přestali hrát. Remíza je s ohledem na náš přístup ve druhém poločase spravedlivá,“ uznal budišovský kouč.

Góly: 2. a 15. K. Nováček – 62. Dvořák, 68. Toman. Rozhodčí: Rygl. ŽK: 2:4. Diváci: 80. Poločas: 2:0. Budišov-Nárameč: Trnka – M. Sedláček, Hrádek, Kozuň, Votoupal, Horký, K. Nováček (42. J. Sedláček, 87. Jura), Molnár, Pažourek, Obůrka (75. Carda), T. Nováček. N. Syrovice: Novák – Filipský, Toman, Procházka, Vítek, Růžička, T. Lang, Železný, Dubský, Janoušek, Dvořák.

TŘEBÍČ B – TŘEŠŤ 2:3
Domácí se ujali vedení kuriózním způsobem, když za vápno vyběhnuvší brankář nastřelil Staňka. Netrvalo však dlouho Gutwaldova střela se odrazila do tyče a míč za Ujčíkova záda uklidil Rod. Následoval centr zprava, který hlavou poslal do sítě opět Rod. Úspěšně skončil i další útok Třeště, který zakončil pro změnu Ivan.

Třebíč se oklepala až v závěru poločasu, ale měla jen několik závarů po standardních situacích, zatímco soupeř hrozil nebezpečnými kontry. Druhý poločas nabídl zpočátku nemastný neslaný fotbal bez šancí. Až v 56. minutě byl ve vápně hostí faulován Staněk a nařízenou penaltu proměnil Bence. Víc už juniorka HFK nestihla.

Góly: 14. Staněk, 57. Bence (PK) – 17. a 27. Rod, 32. Ivan. Rozhodčí: Terber. ŽK: 0:2. ČK: 1:0 (90. Ujčík). Diváci: 50. Poločas: 1:3. Třebíč B: Ujčík – Valíček (86. Renát), Mašek, Pecka, Bence – Bagnon – Kovář (46. Macek), Lorenc, Kostelecký – Hronek, Staněk (72. Ježek).

VLADISLAV – ŠEBKOVICE 2:2
Do okresního derby vstoupili lépe hosté. Po rohu se na zadní tyči prosadil volný Jiří Rygl. „Zaspali jsme začátek, ale Šebkovice nás ničím nepřekvapily. Hrály jednoduše a nakopávaly míče na rychlé útočníky. Nám zase chybělo pět hráčů základní sestavy a to se na hře projevuje. Snažili jsme se o kombinace, ale chybnými přihrávkami jsme se dostávali jen do minima šancí,“ posteskl si vladislavský trenér Jiří Texl.

Jeho svěřenci vyrovnali krátce po změně stran, kdy stál na konci pohledné akce Chalupa. Jenže pak jakoby Vladislavští podlehli sebeuspokojení a neuhlídali náběh na levé straně. Následoval závar před Otrubou, kde se nejlépe zorientoval Chytra – 1:2. Domácí podruhé změnili rozestavení a to jim přineslo alespoň bod. V závěru skóroval právě Jakub Hrůza, který se z obrany vysunul na hrot. „Ke konci jsme měli ještě několik náznaků, ale nebyla síla dát třetí gól,“ uzavřel hodnocení domácí kouč.

Góly: 48. Chalupa, 89. J. Hrůza – 23. J. Rygl, 55. Chytra. Rozhodčí: Kopřiva. ŽK: 3:3. ČK: 1:0 (90. P. Ciprys). Diváci: 120. Poločas: 0:1. Vladislav: Otruba ml. – Krátký, Chalupa, Prokop, D. Ciprys, Paločko, J. Hrůza, P. Ciprys, Otruba st. (46. M. Hrůza), Vyletěl, Svoboda. Šebkovice: Kuba – Busta, Říha, Chytra (80. Hobza), Večeřa, Štveráček, Roupec, M. Rygl (90. Uhlíř), P. Kotačka, Dvořák, J. Rygl (86. T. Kotačka).

HROTOVICE – ŽĎÁR B 4:3
Hrotovice odstartovaly utkání dobře a během čtvrt hodiny vedly zásluhou Hrůzy už o dva góly. „První poločas jsme měli pod kontrolou, ale neproměnili brankové příležitosti. Soupeř nám ze dvou šancí nešancí dal dva góly,“ komentuje domácí kouč Jan Dobrovolný. Hra se po změně stran vyrovnala a hosté začali mít herně navrch. „Žďár byl silný na balonu a měli hru zmáknutou dobře,“ pochválil soupeře hrotovický trenér. Jeho svěřenci šli do trháku dvěma slepenými góly deset minut před koncem. Hosté stačili Friebovou střelou zpoza šestnáctky už jen snížit. „Hosté měli jen pár střel. My jsme mohli rozhodnout dříve, ale jsme rádi za důležité vítězství a hlavně jsme se vyhrabali ze sestupových vod,“ uzavřel hodnocení Dobrovolný.

Góly: 13. a 15. Hrůza, 76. Furiš, 80. Salák – 27., 44. a 87. Frieb. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 5:3. Diváci: 60. Poločas: 2:2. Hrotovice: Hadraba – Pokorný, Z. Holoubek, Novák (85. V. Škoda), Pekárek – T. Holoubek, Blatný, Furiš, L. Škoda – Salák, Hrůza.

Na zámku v Dukovanech je nová expozice zámeckého bydlení.
Na zámku v Dukovanech je k vidění i jídelní servis českých prezidentů