ČÁSLAVICE-SÁDEK – KOUTY 1:3
Domácí neměli k dispozici jediného brankáře, a tak se mezi tyče musel postavit hráč z pole. Petrilákovi se zápas na netradičním postu příliš nevydařil. Ve 12. minutě Tenklova střela ze 20 metrů zapadla k tyči. Čáslavice však měly více ze hry, ale selhávaly v koncovce a nebo se obrana soupeře překonávala. Důkazem je Durajkův samostatný únik, po kterém domácí špílmachr přeloboval gólmana Stýbla, ale míč zastavil dobíhající obránce. Hostitelé přesto stačili do přestávky srovnat Lampířem.

Hráči zpod sádeckých vinic po změně stran pokračovali v zahazování šancí a Kouty je školily z produktivity. Další akci volající po gólu vedl Durajka, který přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Tržila, který překonal Stýbla, ale gólovou radost mu zkazil skluzem hostující obránce. Stýblo pak v další tutovce Čáslavic vychytal Šimka.

Hosté uštědřili domácím lekci v 67. minutě, kdy brejk zakončil obstřelem brankáře Coufal. Smůlu domácích dokumentoval Čermákův trestný kop, který skončil na tyči. Veškerou snahu hostitelů zmařila 85. minuta, kdy dostal míč za obranu Cejpek a zvýšil na 3:0. Následně za protesty obdržel červenou kartu Čermák a bylo po zápase. Po jeho skončení byl vyloučen i Kurtin.
Góly: 38. Lampíř – 12. Tenkl, 67. Coufal, 85. Cejpek. Rozhodčí: Jílek. ŽK: 3:2. ČK: 2:0 (85. Čermák, C – Kurtin). Diváci: 120. Poločas: 1:1. Čáslavice-Sádek: Petrilák – Lampíř, Kurtin, Zikmund, Šmehlík – Barák, Šimek, Čermák, Rygl – Tržil, Durajka. Kouty: Stýblo – Navrkal, Růžička, Hrůza, Parma – Cejpek, Coufal, Navrátil, Semrád – Tenkl, Neumann.

TŘEBÍČ B – VLADISLAV 2:0
Okresní derby nabídlo zajímavou podívanou se šancemi na obou stranách. V sestavě domácích se objevili z třetiligového áčka přeřazení krajoví záložníci Dobrovolný s Ošmerou, zatímco hosty v den zápasu postihla viróza. „Ráno jsem obdržel tři omluvenky a neměli jsme nikoho na střídání. Na lavičce byli jen zranění hráči," doplňuje vladislavský kouč Lubomír Venhoda. První poločas branku nepřinesl, když tečovaná střela Zsihovicse skončila na břevně Otrubovy branky.

Po změně stran měla zpočátku o něco více ze hry třebíčská juniorka, jejichž snahu korunoval Dobrovolný, který stál na konci kombinace a tváří v tvář překonal Otrubu. Hostitelé však nepůsobili příliš sehraným dojmem. „Nasazení Ošmery a Dobrovolného bylo pro nás výhodou i nevýhodou. Ti hráči kvalitu mají, ale my to stavíme na mladých, kteří jsou sehraní. Hůře se nám dostávalo přes obraný blok soupeře," podotýká trenér HFK Třebíč Pavel Němec.

Jeho tým přečkal několik šancí soupeře, když po vyrovnání sahali Svoboda, Macek a Nevoral. V 88. minutě udeřilo na druhé straně, když dorazil Dobrovolného trestný kop za bezmocného Otruby střídající Andresík. „Robert studuje v Praze a moc toho s námi nenatrénuje a teď je za hvězdu," poznamenal Němec a pokračoval v hodnocení.

„Na posledních patnáct minut jsem poslal na hřiště i Floriána, který kvůli zranění tři čtvrtě roku nehrál. Zápas byl dobrý z obou stran. Soupeř nám mohl dát dva tři góly, ale naštěstí se tak nestalo. Byly to pro nás povinné body," hlásí domácí lodivod.
„Museli jsme hrát z obraného bloku a šance přišly, ale bohužel jsme je nevyužili. Nezanechali jsme tady špatný dojem, ale hraje se na góly," shrnul hostující kormidelník.
Góly: 67. Dobrovolný, 88. Andresík. Rozhodčí: Doskočil. ŽK: 0:2. 85. Poločas: 0:0. Třebíč B: Macháček – Pohořilský, Mašek, Houser, Karásek – Šmíd, Zsihovics (71. Oberreiter) – Kovář (59. Andresík), Lorenc (75. Florián), Dobrovolný – Ošmera. Vladislav: Otruba ml. – L. Venhoda, O. Venhoda, Prokop, Orálek – Petz – Macek, Krátký, P. Ciprys, Nevoral – Svoboda.

HROTOVICE – ŽELETAVA 2:3
První poločas byl vyrovnaný. Domácí měli dvě brankové příležitostí, které nevyužili, zatímco hosté z jedné šance dali gól Simandlem. Želetava ve druhém dějství po brejcích zakončených Michalem Vrbkou a Vojtěchem Čurdou přidala další dvě branky. Hrotovice poté snížily Fialou a posléze přidal kontaktní branku Škoda.

Hostitelé po vyloučení střelce druhého gólu soupeře přehrávaly, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Želetava poté držela hubené vedení a situaci jí usnadnilo vyloučení Furiše. Hosté nakonec dohrávali v devíti, když se do kabin předčasně poroučel i Vojtěch Čurda, ale z Hrotovic si tři body odvezli.

„Utkání bylo vypjaté emočně. V první půlce jsme nedali dvě šance a hosté proměnili jednu příležitost. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že nesmíme inkasovat znovu a prohrávali jsme 0:3. Pak se nám podařilo snížit na rozdíl jediné branky a soupeře přehrát, ale další šance jsme nevyužili. Utkání ovlivnila tři vyloučení, po kterých rozhodčí raději nic nenastavil," hodnotí hrotovický trenér Milan Fukal.
Góly: 53. Fiala, 65. Škoda – 31. Simandl, 48. Michal Vrbka, 51. V. Čurda. Rozhodčí: J. Rosický. ŽK: 7:4. ČK: 1:2 (77. Furiš – 67. Michal Vrbka, 87. V. Čurda). Diváci: 106. Poločas: 0:1. Hrotovice: Slatinský – P. Růžička, Škoda, Novák, M. Růžička – Furiš, T. Holoubek, Bláha, M. Holoubek – Fukal (73. Hadraba), Fiala. Želetava: Tománek – Šrutka, D. Jičínský (57. Polenda), Smetana, Vladeka – Veselský, Malík, Martin Vrbka (83. Vyskot), Michal Vrbka – Simandl, V. Čurda.

VRCHOVINA B – BUDIŠOV-NÁRAMEČ 1:2
Do utkání vstoupila lépe Vrchovina a po brance Sodomky z šesté minuty šla do vedení. To vydrželo svěřencům Karla Havlíka i do přestávky. Po ní však přišel katastrofický scénář druhého poločasu.

Červenou kartu viděl Blažíček a soupeř měl jednodušší úlohu. Početní výhodu na trávníku využil krátce po vyloučení Molnár. Už to vypadalo, že si domácí odnesou z utkání bod, ale v úplném závěru po chybě obrany vystřelil Budišovu tři body Karel Nováček.

„Utkání se nám nepovedlo a my jsme navíc hostům pomohli velkými chybami. Soupeř byl o něco lepší, ale dostat branku v úplném závěru by se nemělo stávat a je to asi taky trochu smůla," řekl k utkání kouč Vrchoviny Karel Havlík.
Góly: 6. Sodomka – 75. Molnár, 88. K. Nováček. Rozhodčí: Masopust. ŽK: 4:1. ČK: 1:0 (64. Blažíček). Diváci: 85. Poločas: 1:0. Budišov-Nárameč: Trnka – Hrádek, Votoupal, T. Nováček, Dvořák, K. Nováček (90. Jura), Obůrka (58. Molnár), Sedláček, Beránek (62. Horký), Kafka, Pažourek.

TŘEŠŤ – NÁMĚŠŤ-VÍCENICE 3:2
Na první gól se dlouho nečekalo. Krejčí se dostal za obranu hostů, výborně nacentroval na Mareše, který uklidil míč za záda Kováče.
Náměšť ale s odpovědí neotálela. Míč se snesl do vápna, kde ho domácí nedokázali dopravit do bezpečí, a Křoustek si věděl s nabídnutou šancí rady. Třešť se postupem času dostávala do tlaku a měla i šance, jenže Novotného střelu zastavil u tyče obránce, a gólu se nedočkal ani Mareš.
Po změně stran se hostům povedl obrat. Pomohl jim k tomu špatně zahraný ofsajdsystém, Šimončič se dostal za obranu a pohodlně přehodil Kousala. Třešť to nezabalila a dokázala si vzít vedení zpět. Herkner pláchl po lajně, vtrhl do vápna, kde byl faulován a Gutwald proměnil penaltu. Za chvíli bylo ještě veseleji, protože se po rohu prosadil hlavičkující Kříž.
Góly: 4. Mareš, 70. Gutwald (PK), 73. Kříž – 10. Křoustek, 53. Šimončič. Rozhodčí: Večeřa. ŽK: 3:2. Diváci: 70. Poločas 1:1. Náměšť-Vícenice: Kováč – Křoustek, Heres, R. Bednář (14. Martinovský), Jonák, M. Homola, Anna, Šimončič, T. Hrazdíra (84. M. Bednář), Preisner, Klíma ml.