Další derby kola nabídne souboj hartvikovického lídra, který doma přivítá Moravské Budějovice.


Moravské Budějovice jsou posílené výhrou nad Havlíčkovým Brodem a v minulém kole uhrály cennou remízu v Okříškách.


„Nebude to nic snadného, výhra s Havlíčkovým Brodem nebyla náhoda. Osobně jsem zhlédl jejich utkání v Okříškách, a musím říct, že je to mladé a běhavé mužstvo, které se snaží kombinovat,“ zvedá varovný prst hartvíkovický kouč Karel Kolesa.


„Musíme si dát pozor na útočný tandem Krejčí-Černý, kteří si umějí vyhovět ve spolupráci a rozhodovat zápasy,“ pokračuje ve výčtu kvalit soupeře trenér Hartvíkovic, který se bude muset vypořádat s absencí dlouhodobě zraněného obránce Jiřího Raušera.


Z důvodu dovolené ještě bude chybět další zadák Michal Vodička.


Otazník visí nad beky Mitkem Dimitrovem a Petrem Matějkem, kteří mají problémy s třísly. Zda do utkání nastoupí, se rozhodne dnes večer na předzápasovém tréninku.


Vedoucí tým soutěže jde zápas od zápasu a na domácím hřišti nebere nic jiného než plný bodový zisk. „Je to pro nás další utkání v řadě, které hrajeme doma a chceme zvítězit,“ prozrazuje svůj cíl hartvíkovický lodivod.


To v táboře Moravských Budějovic mají skromnější cíle. „Jedeme ten zápas odehrát s hlavním cílem neudělat ostudu,“ má jasno trenér Moravských Budějovic Pavel Vranka.


„Hartvíkovice jsou jasným favoritem, my můžeme akorád překvapit. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se nám podařilo navázat na loňskou sezonu (s Hartvíkovicemi neprohráli – poznámka autora),“ zadumal budějovický kouč.


Další derby nabídne souboj Jaroměřic, které přivítají třebíčskou rezervu.


„Musíme se na tento zápas řádně připravit, a oklepat se z posledního utkání, kde jsme byli dvě minuty od vítězství (nakonec remizovali s Hartvíkovicemi – poznámka autora),“ říká jaroměřický kouč Petr Macháček.


Ten se zřejmě bude muset vypořádat s absencí stopera Aleše Svobody, který má výron v kotníku a nad jeho startem visí otazník. Zcela určitě bude mimo hru pro zranění kolene záložník František Dusík.


Otazník visí nad středopolařem Petrem Chládkem, který je nachlazen. Zda některý z nich nastoupí se rozhodne dnes večer při tréninku.


„Čeká nás kvalitní soupeř, kterého velice dobře znám, ale přesto je v naších silách jej porazit,“ přeje si úspěch trenér Jaroměřic.


To třebíčská rezerva by se spokojila i s bodem. „Samozřejmě chceme vyhrát, ale s remízou také budu spokojen. Byl by to bod z půdy třetího celku tabulky,“ naznačuje cíle třebíčský lodivod Petr Kylíšek.


Třebíčský kouč se bude muset obejít bez marodů obránce Petra Širokého a záložníka Tomáše Mana.


Naopak po zranění se do hry vracejí hráči prvního mužstva středopolaři Martin Kopeček s Pavlem Smažilem, kteří se pravděpodobně budou rozehrávat v rezervním týmu.


„Ještě nevím, které hráče v Jaroměřicích budu mít k dispozici. O tom se kolegou dohodneme dnes na večerním tréninku,“ čeká na rozhodnutí trenéra „áčka“ třebíčský kouč.