HUMPOLEC - TŘEBÍČ B 2:1


Domácí začali souboj týmů ze samé špice tabulky zostra. Prakticky po rozehrání měl stoprocentní šanci kanonýr Staněk, ale po centru Paťhy zamířil vedle. Ve 2. minutě otřásl Paťha břevnem.


Jednoznačný zápas se ale nehrál. Hosté se na vlhkém terénu dobře pohybovali i kombinovali, takže zápas nabídl kvalitní podívanou. Ve 39. minutě si Durda překrásně narazil míč Linhartem, ale poloodkrytou branku trefit nedokázal. „Bohužel to byl jeden z klíčových okamžiků zápasu. My jsme šanci neproměnili, naopak se prosadil soupeř,“ litoval po utkání kouč třebíčské juniorky Petr Kylíšek.


Míč totiž po odkopu Kříže putoval na levou stranu, kde Keller skvěle uvolnil Holoubka. Jeho centr obránci hostů tečovali jen k Paťhovi, který z voleje doslova propálil gólmana Koubka. O důležitosti branky do šatny nepochyboval ani trenér Humpolce Josef Soural: „Paťhova branka byla hodně důležitá pro další vývoj zápasu. Šli jsme do vedení, a soupeře jsme tím dostali pod psychický tlak.“


To se potvrdilo po přestávce, kdy zmatení hosté brzy inkasovali podruhé. Na ukazateli skóre svítila 48. minuta, kdy zmatky stoperů ranou zblízka potrestal Holoubek. „Hráče jsem o přestávce upozorňoval, že si nástup do druhé půle musíme pohlídat. Nestalo se, a branku jsme soupeři doslova nabídli, když jsme mu darovali standardku mluvením ve středu hřiště,“ zlobil se Petr Kylíšek.


Utkání mělo šmrnc až do samého závěru. V 72. minutě gólman Kříž podběhl centr, míč se vrátil na vápno ke Křivánkovi a ten jej poslal do šibenice. To odstartovalo tlak hostů, který ale vyrovnání nepřinesl. „S úvodními šedesáti minutami můžeme být spokojeni. To jsme snad i pobavili diváky. Bohužel po inkasovaném gólu jsme se nechali zatlačit a utkání jsme doslova dobojovali,“ shrnul zápas Josef Soural.

Góly: 41. Paťha, 48. Holoubek - 72. Křivánek. Rozhodčí: Beneš. ŽK: 5:2. Diváci: 400. Poločas: 1:0. Humpolec: Kříž - Hes, Pecha, Černík, Kotek - Paťha, Schmiedl (79. Kameš), Pícha (90. Bláha), Keller - Holoubek (90. Kopic), Staněk. Třebíč B: Koubek - Pekárek, Brabenec, Ošmera, Venhoda - Adamov, Křivánek, Linhart, Žák (63. Netoušek) - Durajka - Durda. Nejlepší hráči: Paťha, Keller - Adamov.

JAKUB DVOŘÁK
KAMIL VANĚK