Okříšky těsně prohrály zápas plný obratů v Troubsku. Ocmanice na domácím hřišti nestačily na Horní Heršpice, kterým nedokázaly vstřelit jediný gól. Oba celky přitom už v sobotu změří síly v okresním derby, které se hraje na půdě Okříšek.

TROUBSKO – OKŘÍŠKY 3:2
Lépe začaly domácí hráčky, které zatlačily soupeřky před jejich branku. Okříšky ale dobře bránily před vlastním pokutovým územím, a tak se Troubsko dlouho nemohlo prosadit.

Ve 25. minutě však propadl míč za hostující obranu, tam už si Polcarová věděla rady a poslala své barvy do vedení.

Jihomoravanky poté trochu polevily ve své nátlakové hře, okřešské holky se začaly víc dostávat na dostřel a ve 38. minutě bylo vyrovnáno.

Trestný kop od půlící čáry rozehrála nakrátko Valentová. Míč se svezl po ose Jahodová, Fialová a z hranice šestnáctky se trefila Dohnalová, která tak stanovila na poločasových 1:1.

Zaskočené domácí družstvo začalo druhý poločas vlažně a toho soupeřky využily. Po lajně zatáhla míč Fialová, na hranici vápna našla Dohnalovou, která prostrčila do šance nabíhající Neumanové – 1:2. Tato situace s favorizovaným týmem trochu zamávala.

Troubsko, které se dlouho nemohlo dostat do hry, nakopla až 70. minuta. V tu dobu se ve skrumáži před brankou Krejčové nejlépe zorientovala Kalová a bylo srovnáno.

Od té doby už hostitelky jasně dominovaly a bylo jen otázkou, kdy strhnou vítězství na svou stranu.

V 85. minutě se od autové čáry rozběhla Pokorná a střelou k tyči rozhodla.

Okříšky se nevzdaly a v poslední minutě se k míči uvnitř vápna dostala Horvátová. Její slabou střelu ovšem domácí brankařka pokryla, a tak všechny tři body zůstaly na půdě Troubska.

Góly: 25. Polcarová, 70. Kalová, 85. Pokorná – 38, Dohnalová, 50, Neumanová. Rozhodčí: Nejezchleb. Bez karet. Diváci: 50. Poločas: 1:1. Okříšky: Krejčová – Valentová – Matyášová, Jahodová, Neumanová, Dočekalová – Nahodilová, Fialová, Pospíšilová – Nejedlá, Dohnalová. Střídaly: Horvátová, Papírníková.

OCMANICE – H. HERŠPICE B 0:3
Hostující fotbalistky měly po celou dobu zápasu převahu a zavřely soupeřky na jejich vlastní polovině. Domácí obrana už v 11. minutě neuhlídala Oklešťkovou a ta propálila brankářku – 0:1.

Další šance Horních Heršpic pochytala skvělá brankářka Ocmanic Kremláčková. Později brněnská hráčka tvrdě vypálila zpoza vápna, míč se odrazil od břevna a jako první se k němu dostala útočnice, která hlavou trefila znovu horní tyč domácí svatyně.

Ve 43. minutě se po levé straně dostala do pokutového území domácích Hausnerová a z velkého úhlu zamířila na bližší tyč – 0:2.

Po více jak hodině hry se dostala útočnice Heršpic ke střele, Kremláčková balon vyrazila, ale proti následné dorážce Oklešťkové už ocmanická gólmanka neměla nárok – 0:3.

Další šance Brňanek zůstaly nevyužity. Buď hostující hráčky mířily mimo tyče a nebo se zaskvěla Kremláčková.

Góly: 11. a 67. Oklešťková, 43. Hausnerová. Rozhodčí: Jahoda. Bez karet. Diváci: 20. Poločas: 0:2. Ocmanice: Kremláčková – Pudíková, Jurová, Severýnová, Vonešová – Fojtová, Z. Mrňová, Petráková, Hortová – Kafková, Urbanová. Střídaly: V. Chmelíčková, H. Chmelíčková.

Třebíčští Nuclears (v bílém).
Baseballisté Nuclears Třebíč třikrát nestačili na brněnské Hrochy