„Postup jsme si užili. Bylo to splnění cíle, který jsme si stanovili při slučování klubů v Humpolci. Další cíle jsou před námi, čeká nás hodně práce,“ vyjádřil se prezident klubu Václav Duben.

Sám ví, že obstát ve čtvrté nejvyšší soutěži nebude snadné. „Určitě chceme dát prostor týmu, který si divizi vybojoval. O jeho doplnění ale usilovat musíme. Budeme se snažit přivést hráče z okolí, aby měli k Humpolci vztah a nemuseli dojíždět z daleka,“ vysvětlil.

Jedna věc se ale měnit nebude. Hlavní strůjce úspěchu trenér Ján Kubík zůstává. Obě strany se na prodloužení spolupráce dohodly ještě dlouho před koncem sezony. Fotbalový odborník z Pelhřimova je v Humpolci ceněn vysoko. „Ján Kubík je u nás už řadu let. Tým vytvořil podle svého a dobře. Odvádí tu kvalitní práci. Já jsem s ním spokojený maximálně,“ potvrzuje Duben pevnost pozice úspěšného kouče.

Ilustrační foto.
V Pacově se jela posedmnácté známá rallye Pacovský okruh

V Humpolci po divizi sahali v posledních letech několikrát. A vždy to těsně nevyšlo. I letos to dlouho vypadalo, že se bude radovat Bystřice. „Mrzel mě domácí zápas s Chotěboří. Ten se nám hodně nepovedl, Bystřice se dostala před nás. Museli jsme čekat na její zaváhání, které nakonec přišlo,“ ohlíží se prezident klubu za napínavým jarem.

To nakonec skončilo pro humpolecký fotbal na jedničku. Béčko vybojovalo postup z I. B třídy, céčko se radovalo z vítězství ve III. třídě. „Je to velký úspěch ve vysočinském i republikovém měřítku. Patří poděkování všem, kteří se o to zasloužili,“ prohlásil Václav Duben a doplnil: „Jsem rád, že béčko splnilo cíl, před který jsme ho postavili před sezonou. Potřebujeme mladé hráče vychovávat ve vyšší soutěži. Teď tu možnost dostáváme.“

Zda céčko vstoupí do Poutník ligy, je otázkou. Rozhodnou nejbližší dny, pravděpodobnější je varianta, že zůstane i pro další rok ve III. třídě. „Rozhodnou se hráči. V týmu jsou už starší fotbalisté, proto si myslím, že dají přednost tomu, aby zůstali v soutěži, ve které budou vyhrávat, ve které je to bude bavit,“ předpovídá Václav Duben.