„Náš herní projev byl v obou zápasech hodně mdlý. Nemáme ten potřebný švih, který byl znát v začátku přípravy,“ tvrdí kouč Miloslav Loucký, který se pro utkání s Tasovicemi posunul do role hlavního trenéra. Petr Vašíček totiž v době zápasu asistoval u porodu dcery.

Loucký popírá, že by byl tým unavený po náročné přípravě. „Tím to rozhodně nebude, spíš nějaký psychický blok. Kluci jakoby se báli hrát,“ přemítá.

Třebíč se netají postupovými ambicemi a je možné, že na hráče doléhá tlak vedení. „V hlavách to mít mohou. Na druhou stranu si musí uvědomit, že máme tým, který prostě musí hrát nahoře, proto bych se na něco podobného nerad vymlouval,“ tvrdí Loucký.

Další věcí je problém v koncovce. Aleš Pacák se vrátil do mateřského Brna a Radek Durda má problémy s kolenem. Tíha zodpovědnosti tak leží na talentovaném mladíčkovi Petru Floriánovi. Kádr během léta sice doplnil velezkušený Jan Karásek, který ovšem poslední sezonu nastupoval v dresu Borů pouze v okresním přeboru Žďárska, navíc na defenzivních postech.

„Samozřejmě bychom potřebovali nějakého dalšího koncového hráče, to je ale stará známá písnička,“ podotýká Loucký.

Varianta Hruška

Variantou by se mohl stát Roman Hruška. Útočník B-týmu, který se vrátil v létě z hostování, vstřelil v úvodním kole I. A třídy rovnou čtyři branky do sítě rezervy Velkého Meziříčí. „Určitě se tahle možnost nabízí. Na druhou stranu mezi A-třídou a divizí je určitý rozdíl,“ vysvětluje Loucký. Podle něj by obrovsky pomohla výhra. „Byl by to ideální spouštěč, potřebujeme se od něčeho odrazit,“ tvrdí.