DUKOVANY – MORAVEC 5:0
Domácí měli tlak od prvního poločasu, ve kterém ale mírného větru v zádech nevyužili. Dukovany se tak musely spokojit se šťastným gólem Řezáče, který se po chybném odkopu brankáře Pokorného dostal k odraženému míči. Hostitelé však ve druhém dějství chodili do otevřené obrany a prosadili se hned čtyřikrát. „Jednoznačný zápas. Moravec herně zklamal a měl děravou obranu. Dva góly jsme dali téměř do prázdné branky," stručně shrnul dukovanský kouč Rostislav Štork.

Góly: 33. a 66. Řezáč, 49. Kunc, 64. Černý, 70. Pislcajt. Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 2:5. Diváci: 200. Poločas: 1:0. Dukovany: Boreš – Kunc, Sedláček, Koníř, M. Fojtášek, Hron, Černý (72. Železník), Pelán (67. Němec), J. Fojtášek, Řezáč (70. Pislcajt), Jašek.

NÁMĚŠŤ-VÍCENICE – VELKÝ BERANOV 4:3
První poločas nabídl vyrovnanou partii s brankovými příležitostmi na obou stranách. Ovšem prosadil se pouze domácí kapitán Durajka. „Na šance to bylo 3:3, ale góly nepadaly," komentuje trenér Náměště-Vícenic Petr Kylíšek. Vše podstatné se odehrálo po změně stran. Nejdříve zvýšil domácí špílmachr. Jenže netrvalo dlouho a hosté snížili zásluhou Ganzwohla. Velký Beranov brzy vyrovnal Křenkem a Rostislav Kittler skóre dokonce otočil. Ve vyhroceném utkání rozhodčí vytáhl žlutou kartu celkem jedenáctkrát a z toho byl dvakrát napomínán hostující Křenek. Náměšti se zpočátku využít přesilovku nedařilo a když zahodil tutovku Kučera, nevypadalo to s týmem od řeky Oslavy dobře. Role zachránce se ujal lídr mužstva, který srovnal z přímého kopu. Rozhodující trefu pak zařídil střídající Klíma. „S lepším soupeřem jsme na jaře ještě nehráli. Jejich rychlé brejky nám dělaly velké problémy," hodnotí Kylíšek.

Góly: 40., 52. a 80. Durajka (druhý z PK), 82. Klíma – 59. Ganzwohl, 66. Křenek, 77. R. Kittler. Rozhodčí: Bouda. ŽK: 5:6. ČK: 0:1 (74. Křenek). Diváci: 100. Poločas: 1:0. Náměšť-Vícenice: Pokorný – Veselý (72. Heres), Lampíř, Čermák, Rous – Jonák, Durajka, Rubák, Preisner (68. Klíma) – Kučera, Rybníček (57. T. Tržil).

RAPOTICE – NEDVĚDICE 5:3
První půlku měli domácí hru pod kontrolou, ale neproměnili několik šancí. Rapotice šly do vedení v 17. minutě a do přestávky náskok navýšily. Hostitelé dominovali i ve druhém poločase, ale za stavu 5:0 jako by se zastavili. Nedvědice po prvním střeleckém úspěchu ožila, snížila na 5:3 a na drama bylo zaděláno. Skóre se už ale neměnilo. „Od začátku jsme byli lepší, ale když soupeř snížil, dostali jsme se do křeče. Přesto jsme s výsledkem spokojení," hodnotí rapotický trenér Karel Kovařík.

Góly: 17. a 45. Sobotka, 26. Martin Laš, 55. a 62. P. Matoušek – 66. Havlíček, 70. a 75. Vašíček. Rozhodčí: Nenadál. ŽK: 2:3. Diváci: 67. Poločas: 3:0. Rapotice: T. Laš – Švarc, Martin Laš, Dvořáček (64. Císař), P. Matoušek, Illek, J. Matoušek, Stehlík (68. Pavlíček), Sobotka, Liška, Milan Laš.

ŠTĚPÁNOV – HARTVÍKOVICE 2:3
Diváci, kteří dorazili na sobotní zápas o něco později, přišli hned o tři góly, které padly do 11. minuty. Už ve 4. minutě šel Štěpánov do vedení, po kombinaci Kintra se Sedláčkem zakončoval hlavou Ludvík – 1:0. Hosté však za chvíli vyrovnali, sólový nájezd proměnil Hadraba. O další tři minuty později však vrátil domácím vedení Sedláček, který zúročil centr Kovalchuka. Železáři měli i další šance, jenže žádnou z nich už v první půli nedokázali proměnit.

To je muselo mrzet po změně stran, protože úvod druhé půle Štěpánov totálně zaspal a Hartvíkovice toho dokonale využily. Nejprve v 50. minutě vyrovnal Jakub Sýkora a za další dvě minuty poslal svým druhým gólem v utkání hosty do vedení Hadraba. Ve zbytku zápasu se sice Železáři snažili alespoň vyrovnat, ale z platonického tlaku se prosadit nedokázali.

Góly: 4. Ludvík, 11. Sedláček – 8. a 52. Hadraba, 50. J. Sýkora. Rozhodčí: Kuchyňa. ŽK: 0:2. Diváci: 80. Poločas: 2:1. Hartvíkovice: Chalupa – D. Outulný, Záviška, J. Sýkora, M. Sýkora – M. Outulný, Kopuletý, Kafka (89. Křehlík), Vlk (90. Řezanina) – Horký, Hadraba.

TŘEBELOVICE – KŘOVÍ 1:1
Záchranářský duel nabídl atraktivní fotbalovou podívanou. Úvodní dvacetiminutovku byli lepší domácí, ale pak začali vystrkovat růžky hosté a byly z toho dvě nastřelená břevna i jeden samostatný únik. Jenže bez gólového efektu. Druhou půli se hra přelévala z jedné strany na druhou jako v anglické lize a začaly padat i branky. Na vedoucí gól Roštínského odpověděl Novotný. Hostitelé měli v závěru enormní tlak, ze kterého obrat nevytěžili. Dobře fungující obrana Křoví se mohla spolehnout na brankáře Karmazína i štěstí. „Ukopali to, ale musím říci, že soupeř hrál dobře. Hosté nejenže pozorně bránili, ale byli i nebezpeční. My si ale za to můžeme sami, ke konci jsme je nepustili za půlku a zahodili asi šest tutovek," kroutil hlavou třebelovický trenér Bohuslav Veverka.

Góly: 75. Novotný – 59. Roštínský. Rozhodčí: Nechvátal. ŽK: 3:2. Diváci: 63. Poločas: 0:0. Třebelovice: Nesiba – J. Jurka, Navara, Kotačka, Krula – Michal, J. Čurda, Petr Sedlák, Janíček (73. R. Jurka) – Kapko, Novotný.

Lidé vzpomněli na umučeného kněze.
Lidé vzpomněli na umučeného faráře. Podívejte se i na video