Mladý gólman stihl v dresu nováčka I. B třídy odchytat dvě utkání. Při své premiéře byl odchovanec HFK Třebíč u vítězství 2:0 ve Studenci a ještě předtím se svými novými spoluhráči vysoko porazil Stařeč.

„Zatím je to paráda, daří se, ale musím to zaklepat," svěřil se dvacetiletý fotbalista, který v premiéře před dukovanským publikem chytil proti Starči pokutový kop. „My jsme s Voďou (Michal Vodička – poznámka aut.) trénovali v zimě na Bartůšce a on tam na mě kopal penalty. On se rozbíhal pomalu, tak jsem čekal a zkusil levou stranu. Voďa na tu stranu mířil k tyči," popsal úspěšný moment Macháček, který během následujícího utkání ve Studenci zlikvidoval i samostatný nájezd.

Macháčkovi se nové působiště zamlouvá. „Je tam všechno kvalitní, ať už jde o zázemí nebo trenéra. Parta je tam výborná," nemůže si vynachválit třebíčský odchovanec. Mladého gólmana zítra čeká v jeho novém působišti soupeř těžšího kalibru. Do obce u jaderné elektrárny přijede v šestém kole nejnižší krajské soutěže Telč. Favorit skupiny B sice bude mít v nohách páteční dohrávku minulého kola s Moravcem, ale pro Dukovany se tím nic nemění. „Bude to zatím náš nejkvalitnější soupeř," ví Macháček.

Brankář přesto věří v úspěch. „Bude to dobrý zápas. Já doufám, že přijde hodně lidí a Telč doma potrápíme. Měli bychom bodovat, abychom se dostali víc nahoru," poukazuje gólman na aktuální čtvrté místo v tabulce. Dukovany zatím nasbíraly devět bodů za tři vítězství, z toho mají dosud na vlastním hřišti stoprocentní bilanci. Udrží jí i proti favorizované Telči?