Fotbalisté Budišova-Náramče na půdě favorita soutěže z Rapotic uhráli cennou remízu, a v závěru ještě sahali po výhře. Náměšť porazila vysoko Čáslavice na jejich hřišti.


„V utkání jsme byli po celou dobu lepším týmem. Hosté ze své první šance v zápase skórovali. Důležité bylo, že jsme dokázali bleskově odpovědět,“ hodnotí průběh úvodního dějství kouč Přibyslavi Milan Kolman.


„Utkání se rozhodovalo deset minut po přestávce, když byl náš hráč Veselý stažen při úniku hostujícím obráncem, který následně dostal červenou kartu.

Následný trestný kop jsme Čechem proměnili, pak jsme oslabeného soupeře přehrávali,“ uzavírá hodnocení povedeného zápasu přibyslavický lodivod.


Dva zranění


Tomu se však zranili dva zkušení obránci Tomáš Plocek s Miroslavem Štveráčkem.


„Stoper Plocek je zcela mimo hru pro další zápas s Bohdalovem. Nad Štveráčkem visí otazník, zda nastoupí, se bude rozhodovat až den před zápasem.

Uvidíme, jak to s ním bude po zdravotní stránce vypadat,“ uvádí ke zraněným oporám trenér Kolman.


Tomu se naopak z dovolené vrací středopolař Jan Kovář, který už dokonce o víkendu nastoupil za rezervní mužstvo.


„V dalším kole máme doma vedoucí Bohdalov, proti kterému chceme potvrdit výhrou tři body z posledního zápasu,“ naznačuje další cíl přibyslavický kouč Kolman.


Mužstvo Budišova-Náramče na hřišti favorita soutěže, Rapotic, vybojovalo remízu, a to ještě v závěru sahal po výhře, když neproměnilo dvě slibné šance.


„Od začátku zápasu jsme byli lepším mužstvem na hřišti, a už ve druhé minutě jsme šli do vedední. Ve dvacáté minutě zvýšil svou druhou brankou v utkání Karel Nováček. V šestadvacáté minutě domácí snížili, a od té chvíle byli aktivnějším týmem,“ hodnotí první půli budišovský kouč Kamil Průša.


„Od začátku druhého poločasu jsme čekali nápor Rapotic, ale ten však nepřišel. Do hry se dostávaly jen díky standardním situacím, ve kterých nás podržel brankář Sýrový.


Až sedm minut před koncem jsme v obraně nestačili zareagovat na rychlé přenesení hry na druhou stranu, a tak Rapotický Illek přesně odcentroval na hlavu Otcela, který umístil míč ke vzdálenější tyči a vyrovnal,“ uvádí k průběhu druhého dějství lodivod Budišova, jehož tým ještě v závěru měl dvě slibné šance a sahal po výhře. „Remíza to byla zasloužená,“ dodává k zápasu trenér Průša.


Čáslavice-Sádek ale nehrály vůbec špatně, předváděly útočnou hru a měly šance, které neproměňovaly.


„První dvě vážnější šance měli domácí, jednu po trestném kopu z pětadvaceti metrů, a druhou po průniku po křídle, kde se na malém vápně ocitl čáslavický hráč, ale naštěstí nás podržel brankář Tvrdý. My jsme svou první šanci zápasu proměnili, když po chybě domácí obrany šel Laštovička sám na brankáře, kterého tváří v tvář prostřelil. Pak se hrálo ve středu hřiště a postupně jsme přebírali iniciativu,“ hodnotí průběh prvního dějství trenér Náměště Tomáš Franěk.


„Pak se nám zranil střelec zatím jediného gólu Laštovička, a na jeho místo se posunul ze zálohy Eliáš. Když se Čáslavice snažily zvrátit nepříznivý vývoj, tak jsme vycházeli ze zabezpečené obrany a spoléhali na brejky, ze kterých dal Eliáš dvě branky,“ popisuje druhé dějství zápasu náměšťský kouč Franěk.


„Jsem pochopitelně rád za tři body, ale vítězství se nerodilo lehce. Domácí hráli velmi dobře a myslím si, že výsledek byl pro Čáslavice krutý,“ dodává k utkání lodivod vítězného týmu.

JIŘÍ OBORNÝ