Oba aktéři půjdou do zápasu v rozdílných pozicích. Zatímco tým z jižního cípu Vysočiny má šest kol do konce na aktuálně sestupující příčku (třetího od konce – pozn. aut.) komfortní náskok 17 bodů, to mužstvo od řeky Rokytné ještě čeká spousta práce.

Své o tom ví i budějovický obránce Ondřej Busta. „Bodů máme dost a už jsme v podstatě zachránění. Budeme stejně jako v minulých zápasech hrát v pohodě. Jaroměřice minule porazily Světlou, a i když jsem je na jaře ještě hrát neviděl, tak myslím, že nás nečeká lehký zápas. Mají velkou sílu v útoku," zvedá varovný prst.

Moravské Budějovice potřebují k definitivě ještě nějaký bodík, a tak cíl je jasný. „Je to derby a my ho chceme doma vyhrát," má jasno Busta.

Uspět chce i soupeř. „Neradi bychom ten zápas prohráli. Pořád hrajeme o záchranu a každý bod z venku je pro nás dobrý. Chceme minimálně remízu, ale pokud možno vyhrát," netají se jaroměřický útočník Miloš Neumann.

Právě na něj bude trenér Antonín Salák spoléhat, ale jaroměřický forvard bude muset se svými spoluhráči dobývat precizní defenzivu Moravských Budějovic. „Oni dobře brání a spoléhají na brejky. Bude složité se do šancí dostat," ví Neumann.

O to horší je situace pro jeho tým, neboť má na kontě 27 bodů, jen o sedm více než třetí tým od konce tabulky z Luk nad Jihlavou. „Musíme bodovat ve třech následujících zápasech (po derby hostí Třešť a V. Bíteš – pozn. aut.), protože poslední tři kola máme těžký los. To budeme hrát se špičkou tabulky a tam by byl jakýkoliv zisk navíc," varuje Neumann.