Své o tom ví juniorka Vrchoviny. Rudíkov zahájil sezonu, jak nejhůře to jen šlo.


Po dvou kolech se nachází bez bodu na samotném chvostu tabulky I. B třídy s děsivým skóre 1:9. Úvodní drtivé porážky si vysvětlují těžkým losem.

Hodně i si slibují od návratu zraněných klíčových hráčů.


„Takhle jsme si úvod sezony jistě nepředstavovali, ale s ohledem na těžký los to až takové překvapení zase není,“ vysvětluje příčiny těžkých porážek asistent trenéra Rudíkova Jaromír Trnka. (s Borovinou a Stonařovem – poznámka autora).


Zranění se vracejí zpět do sestavy


Tomu ještě chyběl pro zranění defenzivní pilíř Miloslav Salák. „Miloslav Salák to pořád zkouší a zdá se, že by to už v Rozsochách mohlo vyjít,“ přeje si návrat klíčového beka v následujícím duelu asistent trenéra Rudíkova.


Tvůrce hry Petr Nožička již do zápasu nastoupil. „Ale bylo na něm znát, že ještě nemá po zranění natrénováno,“ hodnotí návrat rekonvalescenta Jaromír Trnka.


„Pevně doufám, že to přes týden dožene a k dalšímu utkání už bude hrát, jak ho všichni známe,“ dodává k navrátilcovi do sestavy asistent Trnka.


V Rudíkově si od návratu absentérů a už relativně lehčího losu slibují zlepšení po herní stránce i výsledkově.


Tým Boroviny-Opatova razantně vykročil za svým cílem, kterým nemůže být nic jiného než postup do I. A třídy. Po dvou odehraných kolech vedou s šesti body s impozantním skóre 16:1. Což o něčem napovídá. V uplynulém ročníku krajského přeboru dobrovolně sestoupil až do I. B třídy.


„Kvalita tohoto týmu musí být v této soutěži znát,“ vysvětluje k vydařenému startu borovinský trenér Michal Kusák.


Hosté byli naivní


O tom se mohla přesvědčit juniorka Vrchoviny, která si v posledním odehraném kole z jejich půdy odvezla dvanáctibrankový výprask.


„Tam jsme na ně vlétli, rychle jsme si vypracovali uklidňující náskok a nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Oni překvapivě otvírali hru, i když po poločase prohrávali o pět gólů, místo toho, aby se zaměřili na obranu a snažili se zabránit ještě většímu debaklu,“ diví se soupeři, který to jeho svěřencům usnadnil, kouč Boroviny Kusák.


„Hlavně se nesmíme ukolébat a musíme v dalších zápasech zase makat od podlahy,“ varuje před přehnaným optimismem Michal Kusák.

JIŘÍ OBORNÝ