„Zhodnotím to v krátkosti – důležité je, že jsme zápas dovedli do vítězného konce. Vážím si toho, že jsme zvládli otočit další zápas, o to je výhra cennější," řekl po zápase boleslavský kouč Martin Svědík.

Zápas se pro jeho svěřence nevyvíjel dobře. Po aktivním nástupu prohrával od 19. minuty 0:1, když Ikaunieksův centr ještě lízl pěšinkou do branky Popovič. Domácí však dokázali za pět minut vyrovnat, když se po centru ze standardní situace prosadil hlavou Železník. „My jsme věděli, že to Boleslav má takhle nacvičené, ale oni to kopou opravdu dobře. Jak člověk trošku zaváhá, tak už je v náběhu nedohoní," komentoval vyrovnávací gól kapitán Vysočiny Jiří Krejčí.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Zmar Říčan. Místo výhry vražení do sudího a předčasný konec

Klíčový moment zápasu přišel v 58. minutě. Do odraženého míče se opřel z 25 metrů domácí Petr Mareš a gólman Rakovan plachtil vzduchem marně. „Golgol tam odvedl skvělou práci na vápně, když dokázal podržet balon a ještě ho dokázal sklepnout na mě. Já už jsem se jenom soustředil, abych trefil bránu," komentoval nakonec vítězný gól jeho střelec.

Hosté ale nesložili zbraně. „I za stavu 2:1 jsme byli aktivní a měli jsme tam dvě velké šance. Škoda jen, že jsme alespoň jednu neproměnili," litoval hostující kouč Josef Jinoch.

„Za stavu 2:1 pak přišla pasáž, kdy jsme přestali být aktivní, ale po prostřídání se zase obraz hry změnil. Začali jsme být nebezpeční z brejků, dali jsme gól na 3:1 a měli jsme i další šance," komentoval závěrečnou pasáž hry domácí kouč Svědík. Jeho hráči totiž ještě dokázali přidat pojistku – ve vápně se skvěle uvolnil Přikryl a jeho střela do šibenice snesla i ta nejpřísnější kritéria.

Boleslavští tak dokonale odpověděli na výhru Teplic v Hradci Králové a na klíčovém čtvrtém místě si opět vybudovali čtyřbodový náskok. „Pro nás je cíl jednoznačný a tím jsou poháry. Samozřejmě pokukujeme trochu i po třetím místě, ale klíčové bude udržet to čtvrté. Výsledek z Hradce jsme znali, ale tlak na nás to nijak nezvýšilo. Na nás je tlak pořád," uzavřel hodnocení záložník Petr Mareš.

FK Mladá Boleslav – FC Vysočina Jihlava 3:1 (1:1)

Branky: 25. Železník, 58. Mareš, 86. Přikryl – 19. Popovič. Rozhodčí: Franěk. ŽK: 1:3.
Boleslav: Vejmola – Kysela (65. Jánoš), Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Levin – Mareš (74. Matějovský), Železník, Přikryl – Mebrahtu (69. Chramosta).
Jihlava: Rakovan – Tlustý (86. Duba), Štěpánek, Krejčí, Rosa – Fulnek, Zoubele, Vaculík (55. Batioja), Popovič (62. Dvořák) – Ikaunieks, Rabušic.

Fanoušci z Libice nad Cidlinou na utkání ČR:Bělorusko (Paříž, AccorHotels Arena).
Fandíte českým hokejistům? Pošlete nám fotku!