„Horký kandidát na vlastní gól roku.“ Ze všech novinových titulků, které se po kuriózním momentu předháněly, aby jej popsaly co nejlépe, je nejvýstižnější ten od britského deníku The Guardian.

Jan Kovařík
Rádi bychom uhráli nějaký bod, vzkazuje z Říma před Ligou mistrů Kovařík

Běžela 68. minuta a Stuttgart v Mercedes-Benz Areně vedl 1:0. Měl výhodu, vždyť Brémy už od první půle hrály bez vyloučeného Miloše Veljkoviče.

Schyluje se k rutinnímu autovému vhazování, které chorvatský bek Borna Sosa posílá – pro jistotu – k vlastní bráně. Nemá kam spěchat.

Zdroj: Youtube

Jenže co to? Ron-Robert Zieler, strážce domácí svatyně, si zrovna upravuje štulpny a přihrávku vůbec nečeká. Když míč uvidí, je už víceméně pozdě…

Někdejší brankář Hannoveru, jenž odstartoval svou kariéru v Manchesteru United, jej ještě stihne v zoufalém „posledním tažení“ tečovat kopačkou, pak už ale jen sleduje, jak soupeř bez námahy vyrovnává.

Inkasoval, přesto zvítězil

„Nemůžete zastavit to, co nevidíte. Byl jsem překvapený, protože jsem ani samotné vhazování nesledoval. Bohužel, míč jsem do sítě nasměroval já,“ sypal si popel na hlavu.

Josef Hušbauer ze Slavie.
Hušbauer o vyloučení Baroše: Faul ano, ale na červenou? Tohle fotbalu nepomáhá

A aby toho nebylo málo – vzhledem k tomu, že Zieler se balonu dotkl jako poslední, je vlastní gól připsán právě jemu. Koneckonců, ještě aby ne, vždyť právě jeho nepozornost Stuttgart málem stála důležité body.

Momentálně šestnáctý celek Bundesligy nakonec první vítězství v sezoně zachránil. Jen o sedm minut později se totiž do sítě oslabeného favorita trefil Gonzalo Casto a rozhodl.

Jen ty nervy… Domácí příznivci by si je propříště jistě raději odpustili.

Tomáš Kott, Pablo Podio, Daniel Tetour a sudí Ondřej Lerch při utkání Dukly se Zlínem. Duel na Julisce skončil remízou 1:1.
Debut v lize nečekal. Jsem rád, že přišla i rodina, těšilo záložníka Dukly Kotta