„Dnes hovořím o zápase krajského přeboru v Železném Brodě  se slzami v očích. Přinesl obrovskou tragickou událost, kdy fotbalovou rodinu opustila jedna z největších person fotbalu v Libereckém kraji, pan Zdeněk Nádeník. Tento oblíbený sudí rutinně řídil zápas krajského přeboru mezi domácím Brodem a hostujícím Arsenalem. Zhruba v 63. minutě utkání, kdy se chystali domácí poblíž rohového praporku vhodit aut, ale Zdeněk nečekaně písknul do píšťalky. Přerušil hru se slovy, že se musí nadechnout. Bohužel, hned následně zkolaboval…“, tak popsal poslední vteřiny utkání trenér Železného Brodu Jaroslav Kletečka.

Ilustrační foto.
Lukáš Brom trefil soupeře do rozkroku, pak místo šance přestal hrát

Následovala okamžitá pomoc hráčů. Nejprve přlletěl vrtulník, pár minut po něm dorazili záchranáři. Ti si okamžitě převzali rozhodčího do své péče a pokračovali v oživování. Následně byl mimořádně oblíbený rozhodčí transportován vrtulníkem do liberecké nemocnice, kde byl operován. „Bohužel zanedlouho přišla smutná informace, že pan Zdeněk Nádeník, ve věku pouhých 48 let, svůj boj o život prohrál. Nemá cenu psát, jak zápas probíhal, protože v sobotu jsme prohráli všichni,“ ukončil svůj komentář trenér Kletečka.

Zdeňka Nádeníka znal velmi dobře taky bývalý sportovní redaktor Libereckého deníku Miloslav Cihlář, který na něj zavzpomínal už jako na osmiletého fotbalistu. „Je to prostě strašné. Osobně jsem ho znal od jeho osmi let a trénoval jej od žáčků,“ řekl. Zdeňkovi Nádeníkovi vyměřil osud jen velmi krátký knot svíčky života. Srdíčko se rozhodlo už dál nefungovat. Nebylo pomoci.

Celá fotbalová rodina, všichni kolegové rozhodčí, hráči, funkcionáři a fanoušci, se kterými se na své fotbalové pouti životem setkal, na něj nikdy nezapomenou.

Josef Horinka: „Když mi včera přišla sms ze svazu, nevěřil jsem svým očím… Milý Zdendo, odešel jsi někam, odkud není návratu…Vzpomínáme na tebe… Ach jo…“

Štěpán Hanuš: „To je strašný. Zase si ta zubatá vybrala blbě… Skvělý člověk. Upřímnou soustrast rodině a blízkým.“

USPĚJE? Radek Šírl požádal disciplinární komisi o prominutí zbytku trestu za rok starou inzultaci rozhodčího.
Šírl požádá o zmírnění trestu. Verdikt nehrotí, hraje i tak