Od Třebíče se na půdě silného Pelhřimova zázraky nečekaly, ale herně špatné to úplně nebylo. Druhý celek tabulky si dlouho nevěděl rady s obranným blokem soupeře, ale znervóznět nakonec ani nestačil. Vedení se totiž ujal půlhodinu před koncem, pak už výhru navyšoval, v závěru korigoval Kostelecký z penalty.

„Do 63. minuty jsme se statečně bránili, i když byl Pelhřimov na balonu lepší a měl nějaké šance. Potom jsme ale během patnácti minut dostali další dva góly. Více než ztráta bodů mě ale mrzí zranění Petra Floriána, který má zlomenou nohu. Bez něj to bude těžké,“ uvědomuje si Vladimír Hekerle, trenér HFK Třebíč.

Okříšky v minulém kole porazily doma poslední Košetice, a dočkaly se tak první výhry na jaře. Chtěli na ni navázat i v Přibyslavi, ale to se nepodařilo.

„První poločas jsme bohužel nevyužili toho, že jsme byli lepší a měli více šancí. Dali jsme jen jeden gól, stejně jako domácí. Ve druhé půlce byli domácí lepší a bohužel zaslouženě vyhráli,“ uznal trenér Okříšek Gustav Cabúk.

„My jsme se dokázali ve druhém poločase vydat ze všeho a silného soupeře porazili,“ radoval se trenér vítězů František Polák.