Fotbalisté HFK Třebíč vstup do nového ročníku zpackali. V Žirovnici prohráli vysoko 1:5. „Máme co napravovat,“ ví trenér Petr Kylíšek, jehož tým tam vyhořel zejména v defenzivních činnostech. A tentokrát se musí připravovat na soupeře, který by měl obranu provětrat ještě víc! „Pelhřimov je největší favorit soutěže, jsme si toho vědomi, jsou komplexně dobří, rychlostně vybavení, umí to s míčem. Určitě musíme aspoň trochu bránit, na rozdíl od minulého zápasu,“ má jasno kouč HFK.

Bodovat naplno

Svému týmu ale věří. „Tohle je soutěž, kde může každý porazit každého, a my teď chceme být ten každý. Budeme i kompletní, tak snad bychom něco mohli uhrát. Chceme bodovat naplno. Podle mě bude výkon určitě lepší než v Žirovnici, protože horší už být nemůže, a snad i výsledek,“ dodává Kylíšek.

Lukáš Hlouch výrazně přispěl k českému evropskému titulu.
Baseballista Hlouch se ozdobil evropským zlatem

A jak je na tom soupeř? Pelhřimov, který v úvodním kole porazil Šebkovice 2:0, pojede do Třebíče pro body. „Určitě tam chceme uspět a udělat body,“ potvrdil kouč hostů Pavel Regásek, který ale zdvihá varovně prst a tuší, že jednoduché to tam nebude. „Jsme si vědomi našich schopností, ale také tam pojedeme s plným respektem. Já ten zápas Třebíče v Žirovnici viděl osobně, nebyli tam kompletní, a jak na tom kdo je, řeším až tak po šestém kole,“ říká trenér Pelhřimova. „Myslím si, že by domácí mohli mít kvalitu nahoře. Přišli tam Válek a Ošmera, kvalitní hráči, kteří by v součinnosti spolu mohli být rozdíloví, tam tkví největší nebezpečí,“ míní Pavel Regásek, který bude mít se složením sestavy příjemné starosti, tým by měl být kompletní.