MORAVSKÉ BUDĚJOVICE – MĚŘÍN 0:0

Měl to být zápas jara, na hřišti utkaly první a druhý tým tabulky. Převládala však oboustranně opatrná hra, jejíž výsledkem byly v první půlhodině pouze dvě střely hostujícího Poláka z uctivé vzdálenosti a jedna v podání domácího Horeckého. Na šance si diváci museli počkat až do úplného závěru poločasu. Kosmák vybídl Stehlíka k samostatnému úniku, který však skončil střelou vedle tyče. Na druhé straně centr Jonáše hlavičkoval na malém vápně Kuřátko v pádu také vedle tyčky.

Druhý poločas zahájili větší aktivitou domácí. Jejich první slibnou akci však zastavil praporek rozhodčího. Při dalším závaru před brankou hostí nedosáhl Kosmák v pádu na odražený míč a po hodině hry zakončil svůj úniku Stehlík střelou do brankáře. Snaha hostí většinou končila před velkým vápnem a gólovou šanci si vypracovali až sedm minut před koncem, kdy Dušek před prázdnou brankou na poslední chvíli ukopával míč před dobíhajícím Koženým.

Rozhodčí: Machát, ŽK: 0:1. Diváci: 50. Moravské Budějovice: Jelínek – Dušek, Novotný, J. Benda, K. Svoboda – P. Benda, Kosmák, Stark, (34. Škoda), Horecký, A. Svoboda – Stehlík.

ŠTĚPÁNOV – STAŘEČ 2:2

Lépe začali hosté, v 5. minutě na malém vápně nepokrytý Zejda prostřelil gólmana Kubicu – 0:1. Hráče Štěpánova to však nikterak nesrazilo a byli fotbalovějším týmem. Zaslouženého vyrovnání se Železáři dočkali v úplném závěru první půle, na rohový kop si vyskočil nejvýše Samek a hlavou se nemýlil.

Také po změně stran byl domácí soubor lepším týmem, po řadě nevyužitých příležitostí se v 71. minutě prosadil střelou z hranice velkého vápna Kutnyk. Když už se zdálo, že všechny tři body zůstanou doma, vyrovnal v poslední minutě po nedůrazu obrany domácích Pysk.

Góly: 45. Samek, 71. Kutnyk – 5. Zejda, 90. Pysk. Rozhodčí: Holub. ŽK: 2:2. Diváci: 55. Poločas: 1:1. 

POČÍTKY – PŘIBYSLAVICE 1:1

V první půli měli domácí herně navrch, dobře kombinovali a vypracovali si čtyři tutovky. Jenže ve dvou případech přestřelili branku Přibyslavic a dvakrát v zakončení nastřelili vlastního hráče. Druhá půle začala dobrou příležitostí Filippiho, jeho střela se však odrazila na kopačky hráčů hostů a Ošmera po rychlém brejku otevřel skóre zápasu. Jenže hned po rozehrávce se po pěkné kombinaci dostal míč k Jurnečkovi, ten uvolnil Filippiho, který střelou pod víko vyrovnal na 1:1.

Góly: 48. M. Filippi – 46. Ošmera. Rozhodčí: Svoboda. ŽK: 3:2. Diváci: 70. Poločas: 0:0. Přibyslavice: Novák – Mícek (66. Rambousek), Skrobikowski, Picmaus, Částka – Venhoda, Šárka, Matějek, Kovář, Lopatář, Ošmera.

Ilustrační foto
Třikrát 1:3 a týmy z Třebíčska byly bez bodu