Hostitelé měli úvod zápasu ve svých rukách a brzy začali počítat šance. Už ve 3. minutě se k míči dostal Vojtěch Bence a povedenou střelou z voleje trefil břevno za překonaným gólmanem Pokorným. Ten se musel i nadále být ve střehu, ale při dalších příležitostech zasahovat nemusel.

Agilní V. Bence mířil nad po přihrávce Moláka a stejně skončil i pokus Dočekala těsně před vypršením první půlhodiny hry. Teprve potom se připomněli také hosté, ale ani Přibyl neměl dobře seřízená měřidla.

Fotbalisté Havlíčkova Brodu (v černém) doma opět nezvítězili.
Rozpaky trvají. Slovan stále čeká na první domácí výhru

Diskuzi pak vyvolala 40. minuta. Aktivní Molák se ocitl ve střetu s polenskou obranou a sudí Svoboda odpískal pokutový kop, který proměnil Radek Ryšavý. „Penalta byla vymyšlená,“ hřímala lavička Sapeli. „Podali jsme podprůměrný výkon bez bojovnosti a nasazení, Okříšky vyhrály zaslouženě,“ zněl dodatek.

Ve druhé půli dominovaly dlouhý čas defenzivy a vzruch přišel až se závěrem utkání. V 71. minutě minul branku Bačkovský, a pak už udeřili okříšští fotbalisté. Po trestném kopu Ryšavého nejvýše vyskočil stoper Mašek a pět minut před koncem rozhodl hlavou utkání.

Fotbalisté Velkého Meziříčí (v modrém) potvrdili zlepšenou formu i ve Vítkovicích, kde zvítězili 4:3.
Ódu na fotbalovou ofenzivní radost zvládlo lépe Velké Meziříčí

Pak už propukla radost na straně vítězů. „Pro nás je výhra velmi cenná. Potkali jsme se v současné době s jedním z nejlepších týmů krajského přeboru,“ oceňoval trenér Okříšek Vladimír Hekerle a dodal: „Minimálně za výkon v první půli jsme si vítězství zasloužili. Rozhodla proměněná penalta, ale těší mě, že jsme Sapeli do ničeho vážného nepustili. Trefili jsme břevno a měli i další šance, poločasové vedení 1:0 bylo zasloužené.“

Okříšky tak vedou přebor s tříbodovým náskokem, na druhé místo se díky lepšímu skóre posunul Pelhřimov. Ten v dalším šlágru sedmého kola jasně přehrál Novou Ves 4:1. Po dvou gólech zaznamenali Mazač a Niederle.