Fotbalisté Okříšek mají poslední dobou i dost smůly. „V zápase s Náměští jsme inkasovali v poslední minutě. Remíza by byla spravedlivější,“ posteskl si trenér Gustav Cabúk.

Výkony jeho týmu jsou jako na houpačce. Dokázal obrat o body lídra z Pelhřimova či vyhrát v Žirovnici, která má zatím výbornou sezonu. Ale také dostal pět gólů ve Stáji od Sapeli Polná nebo v Bedřichově. Tedy od týmů, jejichž hru Cabúk zná.

„Bohužel je to o výpadcích v sestavě. Mámě zraněných pět hráčů, neustále nám někdo chybí, ale nevzdáváme se přízni osudu, musíme bojovat,“ ví Cabúk.

Fotbalisté Třebíče čeká v neděli favorit soutěže, budou hostit Pelhřimov.
Spanilá jízda FŠ Třebíč pokračuje

Herní rozpoložení Šebkovic pak ukázal domácí zápas s Novou Vsí. „Soupeř byl lepší, to musíme přiznat. Jenže své šance neproměnil a my si dáme dva polovlastní góly,“ krčí rameny Lubomír Venhoda, trenér nováčka.

Jeho svěřenci ještě dokáží vzdorovat tlaku soupeře, ale problém je ve sterilní ofenzivě. „Platíme nováčkovskou daň se vším všudy. Krajský přebor je úplně jiná soutěž, kvalitnější a fotbalovější než I. A třída. My se ho pořád učíme hrát.“

Velkou devizou může být psychická odolnost hráčů. „Hrajeme přebor se stejným týmem. Musíme být dál trpělivý a rvát se o každý bod,“ ví Venhoda, který ale připouští fakt, že v zimě bude muset tým posílit.

Ilustrační foto.
Opava rozhodla zápas záhy