Domácí zahájili sezonu porážkou v Pelhřimově, ale také sympatickým výkonem. A na ten budou chtít navázat i před svými fanoušky. „Snažili jsme se v týdnu dát kondičně dohromady, protože po tom prvním utkání máme nějaké lehčí svalové zranění. Snad do toho půjdeme v plné síle,“ přeje si trenér Šebkovic Lubomír Venhoda.

Hojná návštěva

O motivaci by prý mělo být postaráno. „Je to první domácí zápas, takže chceme být úspěšní. Děláme pro to maximum. Něco málo o soupeři víme, ale jsme domácí a budeme chtít hrát hru, která nás přivedla do přeboru. Týmu věřím, není se čeho bát,“ tvrdí Venhoda, který také doufá, že bude skvělá divácká kulisa. „Věřím, že přijde víc lidí. V našem okolí se hraje přebor až v Třebíči, tak snad bude návštěva hojná, i to by nám mělo pomoci,“ dodává kouč.

Fotbalisté Třebíče čeká v neděli favorit soutěže, budou hostit Pelhřimov.
Třebíč má co napravovat. Narazí ale na favorita

Bedřichovští pojedou na Třebíčsko s bodem v kapse, který získali v úvodním kole po remíze 2:2 proti Sapeli Polná. Ale na domácí se speciálně nepřipravují. „Abych řekl pravdu, tak tento tým moc neznám. Podle ohlasů v Pelhřimově tam odehráli dobré utkání, hlavně v obraně, ale my se spíš chceme soustředit na vlastní výkon. Uvidíme, co nám soupeř dovolí a na co to bude stačit,“ reaguje trenér Sokola Zbyněk Peštál.

Zlepšit začátek

Hráčům prý určitě před zápasem zdůrazní, že hrát naplno musí hned od prvních minut, ne jako proti Sapeli, kdy zaspali úvod. „Start do utkání musí být z naší strany lepší. V přeboru jsou už kvalitnější celky, které to dokážou potrestat,“ je si vědom kouč hostů. „Domácí určitě budou chtít poprvé v soutěži bodovat, nic lehkého nás tam asi nečeká, ale my chceme také uspět. Mohli by být podobný mančaft jako my, takže by to nemuselo být špatné utkání,“ uzavírá bedřichovský trenér Zbyněk Peštál.