Soupeři navíc měli co vracet, na podzim totiž v Blansku prohráli 0:4. „Cílem bylo odčinit porážku a nejhorší podzimní výkon v soutěži,“ uvedl trenér klubu z Vysočiny Jan Šimáček.

Také letos vyrazí běžci kolem Vírské přehrady.
VIDEO: Tady se poběží tradiční Vrchy 2022. Kapacita účastníků ještě není plná

Zpočátku se zdálo, že se to jeho svěřencům podaří. V první půli byli aktivnějším týmem a dočkali se i vedoucí branky. Skvělou formu z poslední doby totiž potvrdil Antonín Plichta a ve 20. minutě dostal svůj tým do vedení.

To mohl navýšit Petr Dolejš, ve velké šanci se pokusil přehodit blanenského brankáře, ale neuspěl a jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. „Sami jsme se připravili o možnost soupeři odskočit,“ povzdechl si Šimáček a dodal: „Další šanci jsme měli zkraje druhého poločasu.“

Jenže střelci aktuálních dní Plichtovi (dvakrát se během necelých dvou minut trefil před týdnem v Uničově) se postavil do cesty kopec smůly. „Z malého vápna trefil břevno,“ litoval trenér Šimáček.

Hosté vycítili šanci na bod a dočkali se vyrovnání dvacet minut před koncem, když se trefil Filip Smrčka. „Bohužel musím říct, že nakonec byla remíza asi spravedlivá. Škoda jen, že jsme nevyužili lépe první poločas,“ vracel se Šimáček ke klíčové pasáži nedělního utkání.

Martina Sáblíková po sezoně 2020/2021 se svými úlovky. Stříbrnou medailí z MS a bronzovou z ME ve víceboji.
KVÍZ: Rychlobruslařka Sáblíková slaví narozeniny. Co víte o její kariéře?

Dalším zástupcům z Vysočiny se nedařilo. Vrchovina prohrála ve Frýdku-Místku 0:1 gólem Barkova ze 73. minuty, Jihlava B si ve třicátém kole Moravskoslezské fotbalové ligy dojela pro porážku 0:3 do Uherského Brodu.