Přitom byly dveře zavřené. Na zvonění jeho kolegů až po několika minutách zareagovala obsluha. „Tvrdila, že uvnitř nikdo není a že provozovnu pouze hlídá,“ přiblížil policejní mluvčí.

Policisté ale za okamžik zjistili, že se před nimi snažily schovat další dvě ženy. „Od nich se pak dověděli, že je bar otevřený běžně a obsluha si pomocí kamery nad dveřmi kontroluje, koho pustí dovnitř,“ upozornil Šváb s tím, že provozovatel podniku bude mít ve správním řízení co vysvětlovat. „Hrozí mu vysoká sankce,“ doplnil vrchní komisař.

Připomněl, že už v pátek v noci šli policisté spolu se strážníky kontrolovat jinou provozovnu. „Tam na výzvu k otevření nereagoval nikdo a do provozovny jsme museli násilně vstoupit. Vevnitř rozhodně nebylo vše v pořádku, deset lidí porušilo zákaz volného pohybu osob,“ upozornil mluvčí policie s tím, že to ale nebylo vše.

Ilustrační foto.
Auto u Kostic srazilo chodce. Mladý muž na místě zemřel

Jeho kolegové tam totiž zjistili nelegální provoz výherních automatů a také to, že jedna žena měla u sebe sušenou rostlinou drť s obsahem THC, tedy s psychoaktivní látkou marihuany, a z toho vyplynulo podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. „I tady ale padne zřejmě nejcitelnější sankce v rámci správního řízení vůči provozovateli podniku, který měl být uzavřen,“ dodal krajský policejní mluvčí.

Doplnil, že za posledních pět dnů jeho kolegové řešili už více než dvě stě přestupků v souvislosti s opatřeními proti šíření nákazy covid-19.

Zdroj: Policie ČR