Speciální úpravy podvozku Tatra provedla podle vlastního technického návrhu frenštátská společnost Partner Ipex, která je zároveň i tradičním dealerem vozů kopřivnické značky.

Podvozek pro unikátní automobil Tatra s celkovou délkou 25,3 metr dodala kopřivnická Tatra Tucks.

Mladí nadšenci staví kopii Ústí v prostředí počítačové hry Minecraft
Znovu a z kostiček. Mladíci už tři roky stavějí kopii Ústí v Minecraftu

"Požadavek na pořízení speciálního vozu vyvstal ve firmě Liberty Steel Ostrava, když se na začátku loňského roku rozhodlo o přesunu konečného zpracování závitových tyčí a jejich příslušenství z Lucemburska do Ostravy," komentoval unikát společnosti Tatra Trucks mluvčí Andrej Čírtek.

Marketingový ředitel automobilky Kamil Košťál dodává: „Tatry jsou tradičně považovány za vozidla do těžkého terénu, ale v tomto případě se využila jiná jejich unikátní vlastnost - možnost sestavit podvozek pro extrémně dlouhý náklad. Liberty Ostrava jako jeden z nejvýznamnějších metalurgických podniků v ČR je pro nás cenou zákaznickou referencí a nový vůz je příkladem, že tatrovky se hodí skutečně pro nejrůznější role.“

Přestavba trvala deset měsíců 

Přestavbu tatrovky do podoby unikátního vozu podle technického návrhu vlastní konstrukční kanceláře realizovala společnost Partner Ipex z Frenštátu pod Radhoštěm. Trvala zhruba deset měsíců.

Zelené ostrůvky na hladině druhé nádrže jablonecké přehrady Mšeno pomáhají čistit vodu.
Republikový unikát. V jablonecké přehradě čistí vodu travnaté ostrůvky

"I za normální situace je běžná lhůta u speciálních projektů minimálně rok, práce na této zakázce navíc komplikovala epidemie nemoci covid-19 a napjatá situace na automobilovém trhu. Stejně jako podvozek a realizaci přestavby, také většinu subdodávek potřebných dílů zajišťovali výrobci takřka výhradně z Moravskoslezského kraje, dodal mluvčí Andrej Čírtek.