Jejich práce je stejně intenzivní, ale mnohem více stresující. Sezóna mláďat už začíná klepat dveře a zvířecích pacientů ve stanicích rychle přibývá.

Pomoci zmírnit dopady nastávající krize na chod záchranných stanic může každý z nás. A to prostřednictvím akce Velikonoční nadílka na našich FB stránkách Zvíře v nouzi.

Tam je možné ve speciálním albu vybrat ze široké škály věcí, které ve stanicích nutně potřebují. Zasláním konkrétní částky na sbírkový účet číslo 33 55 33 22/0800 tak lze zajistit potřebné peníze na její nákup. Například mláďata savců, jako jsou zajíčci nebo srnčata, se neobejdou bez kvalitní náhražky mateřského mléka.

Přírodovědci z jihlavského muzea v terénu.
Modrý skokan nebo hvězdoš. Jarní příroda nabízí řadu zajímavostí

„Mléko, se kterým máme ve stanicích nejlepší zkušenost, není vyráběno v Čechách a v důsledku exportu ze zahraničí je jeho cena značně vysoká,“ uvádí Marta Bryndová ze záchranné stanice na Huslíku, které projdou rukama ročně okolo 400 savčích mláďat. Převážně zajíčků, srnčat, veverčat či ježčat. Proto jsme i toto mléko do Velikonoční nadílky zařadili.

Za vybrané peníze zboží zakoupíme a rozvezeme do záchranných stanic. Akce potrvá do 19. dubna. Platby lze posílat do konce dubna, ať může pomoc do stanic doputovat co nejdříve. Sezona mláďat už totiž začala. Děkujeme, že pomáháte.

Každý samozřejmě může kdykoli během celého roku poskytnout pomoc na konto veřejné sbírky Zvíře v nouzi číslo: 33 55 33 22/0800 nebo alespoň poslat dárcovskou SMS. Více informací naleznete na www.zvirevnouzi.cz .

Zdeňka Nezmeškalová, Český svaz ochránců přírody, 774 155 155