O zahájení závodu se postarali zástupci města Třebíče, místostarosta Miloš Hrůza a radní Martina Bártová s Danielou Vilhelmovou, která zde zastupovala partnera závodu, firmu Fränkische z Okříšek.

Závodů se zúčastnilo 48 plavců, kteří reprezentovali šest organizací z Třebíče, Jihlavy, Humpolce, Havlíčkova Brodu a ze Střelic. Závodilo se volným stylem na 33 metrů ve čtyřech kategoriích – muži plavci a neplavci a ženy plavci a neplavci. Zvláštní kategorie, která měla u plavců s hendikepem veliký úspěch, pak byla určena pracovníkům pozvaných organizací. Závodili na padesát metrů s plaveckými pomůckami, které jim však více než pomůcky sloužily jako překážky.

Fotograf Karel Makovička si všímá Jaroměřic nad Rokytnou.
Fotograf Karel Makovička si všímá Jaroměřic nad Rokytnou

Po vyhlášení nejlepších plavců v jednotlivých kategoriích a po předání pamětních medailí a diplomů všem účastníkům závodu se všichni společně přesunuli do zábavní zóny a užili si zde všechny atrakce, které Aquapark Laguna nabízí. Loučení se pak neslo v přátelské atmosféře plné sdílení zážitků z letošního ročníku a nadšení z dalšího setkání v příštím roce na PlavčoCupu 2021.

Za Denní centrum Barevný svět Jakub Dvořák