Společný betlém píše historii od roku 2002. Každý rok na červencovém Dřevořezání do něj od každého řezbáře přibude minimálně jedna další figurka. Za více než dvacet let se počet figur vyšplhal přes třináct stovek. Kromě expozice v Schumpeterově domě se lidé mohou až do 2. února vydat po Betlémské cestě městem. Asi desítka rodin pouští návštěvníky na své domácí betlémy.

Expozici v Schumpeterově domě stojí za to projít s velkou pozorností. Kdo bude opravdu pečlivě hledat, může najít například J. A. Komenského, prezidenty Václava Havla, T. G. Masaryka a dokonce i Ester Ledeckou nebo Martinu Sáblíkovou.

Ve Stonařově se uskutečnil druhý ročník spolkového plesu. A byla zábava.
Máme rádi Stonařov. Na spolkovém plese se inspirovali televizní soutěží

Betlémy jsou přístupné do 2. února každý den od půl desáté do půl páté odpoledne a od 2. února každý všední den v otevírací době turistického informačního centra, tedy mezi osmou a pátou hodinou odpoledne. Nutno však počítat s polední pauzou.

Od letošního roku je expozice betlémů výrazně rozšířená. Využívá prostory bývalé cukrárny, takže se k betlémům vešel i malý kinosál, kde se promítají filmy s betlémářskou tradicí.

Facebooková stránka Holka na vandru

Papírové modely na Bráně Matky Boží pochází z unikátní sbírky Františka Nevosada. Původní podoba hradu Rokštejn.
Papírové Pustevny nebo Rokštejn. Nadšenec v Jihlavě postavil tisíce modelů