Hlavní myšlenkou bylo neztratit s mateřským podnikem, kterému zasvětili svůj osobní i profesní život, kontakt. Netušili, že klub přežije nejen velké společenské změny, ale i svůj mateřský podnik. Členy klubu se v případě zájmu stali všichni zaměstnanci Unipletu pobírající důchod a udržují členství v ROH. Členství bylo bezplatné, činnost klubu byla finančně zajištěná kolektivní smlouvou podnikovým ROH.

Klub se scházel pravidelně, každý čtvrtek na společných vycházkách do přírody, návštěvami významných a zajímavých míst, ale také šestkrát až sedmkrát ročně na jednodenních až třídenních zájezdech. Pořádali pravidelné zájezdy na divadelní představení dle zájmu členů a zúčastnili se všech společenských a kulturních akcí v JKP a v rekreačním středisku Březová.

V roce 1999 vedení podniku v kolektivní smlouvě podstatně omezilo příspěvky a začala nová éra. Zavedly se členské příspěvky a samofinancování veškerých akcí. V roce 2014 definitivně zaniká Uniplet a zdá se, že zanikne i činnost klubu. Avšak tradice a nesmírné přátelství, kamarádství a touha nadále pokračovat zvítězily.

Podzimní škola
Příroda na podzim je plná barev. Umíte se také dívat kolem sebe?

V současné době sdružuje klub dvaadevadesát členů, kteří se i nadále scházejí. Každý čtvrtek dochází v průměru pětatřicet až čtyřicet členů ale svých zájmů a zdravotních schopností. Akce jsou přizpůsobeny věkovému složení klubu od šedesáti do jednadevadesáti let. Loni bylo dosaženo jubilejní 1500-sté vycházky. Mimo vycházek se ročně uskuteční osm až deset jednodenních a více denních zájezdů, společenský večírek s tancem a bohatou tombolou z vlastních zdrojů, neboť věnovat ceny volnému klubu se nenosí.

O prázdninách si získal oblibu cyklus „Poznávej třebíčské hospůdky a jejich atmosféru.“ Na konci roku a sezony bývá tradiční výstup na Pekelňák se zpěvem koled státní hymny zakončený společným obědem. Letošní rok je atypický tím, že kvůli koronaviru je činnost klubu omezena.

Je zřejmé, že i senioři mohou svůj zasloužený odpočinek osvěžit a zpestřit v kolektivu přátel se společnými zájmy a vzpomínkami a dokonce přežít svůj podnik, kde každý zanechal svoji stopu. Popřejme klubu ještě mnoho společných prožitků, akcí a mnoho sil a nápadů organizátorům a tvůrcům tváře klubu.

SENIORKLUB UNIPLETU