Sobotní večerní posezení se konalo v areálu bývalé školy, kde se zhodnotila úspěšná sezóna závodního družstva, které soutěžilo v Třebíčské okresní lize a nejenom v ní. Kluci jezdili i v rámci pohárovek po okrese a dokonce i mimo něj. V konečném hodnocení dokázali zúročit 4. místo se ziskem 151 bodů z třiadvaceti bodovaných družstev a deseti závodů. Je to zároveň historický úspěch pro příložanský sbor.

Této akce se zúčastnil místostarosta Města Jaroměřice nad Rokytnou pan Zdeněk Říha, předseda osadního výboru Příložan pan Alfréd Möller st. se svými členy, dále také starosta SDH Příložany pan Josef Krejcar a velitel hasičů pan Jaroslav Blatný st. Do Příložan rovněž přijeli bronzoví hasiči Třebíčské okresní ligy SDH Heraltice. Všichni přítomní poděkovali soutěžnímu družstvu za dobrou reprezentaci obce Příložany a jaroměřického okrsku č. 27 na hasičském poli.

Sbor se v obci podílel na několika kulturních akcích například tradičním posvícení. Masopustní merenda se nemohla uskutečnit z důvodu koronoviru. Sbor stále pracuje s velkým elánem. Za to patří všem členům a jejich manželkám, přítelkyním a také příznivcům a sponzorům srdečné poděkování.

Musím také poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci závěrečného posezení, neboť nálada u dobrého masa, řízků a guláše z divočáka, kterého chlapci vyhráli při nočních závodech v Jaroměřicích, byla výborná. Také nechybělo pivečko Kozel, dobrá kořalička, zkrátka nálada byla vynikající. Na harmoniku zahrál Pavel Flaksa, a to až do ranních hodin. Velký dík patří především panu Radku Vechetovi z Lipníku za přípravu masa z divočáka a paní vedoucí Jaroslavě Pokorné z pohostinství Na Farmě za usmažené řízky pro všechny zúčastněné. Celou akci zdokumentoval pan Zbyněk Hobza z Jaroměřic.

Příložanští hasiči definitivně zakončí letošní sezónu na valné hromadě sboru. Jestli to nynější doba dovolí, tak termín je 3. prosince 2022.

Josef Krejcar

Starosta SDH Příložany