Postup přípravy:

Mouku vysypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, které zalijeme vlažným oslazeným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutky, olej, rum a vše důkladně promícháme, dáme kynout.

Z těsta lžící oddělujeme kousky, které roztáhneme. Plníme syrovou jemně nakrájenou rebarborou, smíchanou s cukrem trochou rumu a badyánem. Uzavřeme a dáváme do máslem vymaštěného pekáčku. Potřeme všechny buchty i mezi sebou, aby šly později oddělit. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200°C.

Po upečení posypeme smíchaným moučkovým a vanilkovým cukrem.

Irská tradiční hudba v podání kapely Dálach byla jednou z akcí Léta s Café Práh.
Roztančené Léto s Café Práh a Dálach. Lidé se bavili u irské tradiční hudby

Suroviny:
750 g polohrubé mouky
3 žloutky
1 droždí
450 ml mléka
1 lžíce cukru
1 dl slunečnicového oleje
trochu rumu
vanilkový cukr dle potřeby
cukr moučka dle potřeby na posypání
rebarbora dle potřeby

Jaroslav Němec