Čaky je šestiměsíční kříženec špice, který byl adoptovaný ve dvou měsících z azylu. Majitelé nezvládali jeho výchovu a požádali o navrácení Čakyho zpět k nám. Čaky nyní váží osm kilogramů, v dospělosti bude spíše středního vzrůstu. Má v sobě nekonečné množství lásky a energie. U nás funguje bezproblémově, je to bezvadný pes. Potřebuje jen dostatek aktivit, aby vybil svou energii a důslednější výchovu, aby se naučil co je správné a co ne.

Kvetoucí zahrada
Podívejte se, jak vypadá kvetoucí zahrada našeho čtenáře. Přivítáme i vaše fotky

K lidem je velice kontaktní a přátelský, mohl by se umazlit. Je hravý, veselý, zvědavý, vnímavý, rychle chápe. Bezkonfliktního psího kamaráda či kamarádku uvítá, jen si dost dovoluje. K malým dětem spíše nedoporučujeme – nejen že vyžaduje hodně pozornosti, ale hlavně je to zbrklý divoch a tak by mohl nechtíc ublížit. Doma je hodný, nic neničí; samotu ale rád nemá, je potřeba na tom zapracovat a počítat s tím, že než se naučí na nový režim a zvykne si na nové prostředí, bude naříkat.

Majdulu odložil do Azylu v Pelhřimově majitel. Nyní hledá novou rodinu.
Majitel ji odložil. Najde fenka Majdula novou, milující rodinu na Pelhřimovsku?

Čakyho čeká asi za půl roku operace, jelikož má luxaci ramenního kloubu, která již může proběhnout v novém domově. Vzhledem ke zdravotnímu omezení není určen jako pes pro sport či agility. Je potřeba přizpůsobit zátěž a pohybový režim jeho možnostem. Jako parťák do běžného života však bude skvělý. Nachází se v dočasné péči Brně. Zájemci mohou volat o více informací na telefon 721 112 764. Podmínky adopce najdou na webu azylu.

IVA RAISOVÁ

Azyl Dej pac, Pelhřimov