Ano, náměstí a celé staré město  je vydlážděno tak, že pro jízdu vozíkem je to nevhodné. Ale, pokud se jedná dlažbu zapadající do staré, historické zástavby, tak zde není přeci možné položit moderní dlažbu. Ano, pokud jde o bez bariérové sociální zařízení, zde je také problém, ale to je vše.

Sama vidím problém v tom, že málokdo z vozíčkářů, vytypuje problémový úsek chodníku a následně toto zašle na městský úřad k řešení. Já sama jsem nejednou k této činnosti vozíčkáře vyzývala. Pokud kdokoli takovýto podnět na městský úřad zašle, tak vždy je tento problém v brzké době vyřešen. Ještě se mi ani jednou nestalo, že by takovéto oznámení nebylo vyslyšeno a vyřešeno.


Ano, kopu do svých řad, ale kdyby každý na problém ve svém okolí poukázal, tak by komunikace v našem městě byla bez problému. Nové nebo nově opravené komunikace jsou bez bariérové. Ale u těch starých, je nutné na tyto nedostatky upozornit a to musíme my sami. Ten kdo chodí, si prostě neuvědomí, že malý schod je pro vozíčkáře, nebo pro špatně chodící problém.

ALENA SMÍŠKOVÁ