Pro tento ročník jsme vybrali Františka Lněničku z Ivančic, který trpí dětskou mozkovou obrnou s triparezou (postižení dolních končetin a levé horní končetiny). František bydlí s maminkou a patnáctiletou sestrou Karolínou. Maminka pracuje na částečný úvazek. Rodina je na tom finančně velice špatně. Vzhledem k Františkově postižení by potřebovali bezbariérový byt a přijatelnější bydlení.

Celé odpoledne bylo pro návštěvníky naplněno bohatým doprovodným programem. O sportovní zázemí se postarali společnosti Decathlon a Flystork. Pro děti bylo připraveno několik setů animačních programů. Všichni návštěvníci mohli po celé odpoledne využít masérských a tejpovacích služeb Masážního studia Janes, zdravotního měření, měření Inbody od společnosti Tanita, fotokoutku nebo malování na obličej pod taktovkou našich dobrovolnic. Program doplnilo vystoupení gymnastek pod vedením Katky Dlabačové, autogramiáda hokejistů HS Třebíč, kteří také běželi a závodníci tak s nimi mohli poměřit síly. Celé odpoledne pak bylo zakončeno taneční zábavou se skupinou Jordan 2.

Díky štědrosti všech sponzorů, díky obětavé práci všech dobrovolníků a v neposlední řadě díky účasti všech návštěvníků a běžců jsme mohli Františkovi předat krásných 345 175 korun. Děkujeme moc všem!

A pokud budete chtít Františka ještě podpořit, 8. a 9. srpna 2022 pořádáme dvě divadelní představení na nádvoří Hotelu Zámek Valeč, a to 8. srpna Fantastická žena a 9. srpna Edith Piaf: Dnes nechci spát sama. Vstupenky zakoupíte v síti Ticketportal. Neváhejte, vstupenky rychle mizí. Výtěžek z představení samozřejmě věnujeme také Františkovi.

Ještě jednou moc děkujeme za přízeň a podporu a těšíme se na všechny při příštím ročníku 17. června 2023.

Monika Palátová

Za tým Happy run