Vyhlášením nouzového stavu a s ním zavedená opatření jsme přijali s pokorou a vírou v to, že snad bude brzy lépe. Co nás nejvíce překvapilo, dosud překvapuje a dojímá, byla obrovská vlna solidarity, která přišla zvenčí. Bez nároku na odměnu pomáhali jednotlivci i firmy nejen z Třebíče a okolí, ale dá se říct z celé České republiky.

Materiální pomoc nám byla poskytnuta darováním látkových roušek, respirátorů, ochranných štítů, dezinfekcí, knižních publikací, časopisů, křížovek a dalších. Finanční dar na pořízení matrací pro zaměstnance v krizové službě či poskytnutí finanční částky ve výši padesáti tisíc korun na pořízení zdravotnického materiálu je pro nás opravdu veliká podpora.

Student Aleš Urbánek z Valče kompletuje doma ochranné štíty.
Šestnáctiletý Aleš doma vyrábí desítky kusů ochranných štítů

Pro naše klienty jsme obdrželi také dva tablety, jejichž prostřednictvím můžeme klientům zprostředkovat v době zákazu návštěv videohovory s jejich blízkými.

Pro klienty i zaměstnance po dobu nouzového stavu dostáváme zdarma dvakrát týdně ovoce a zeleninu, obdrželi jsme několik dodávek mléčných výrobků. Klienti si také s chutí pochutnali na darovaných proteinových tyčinkách.

Pro potěchu srdcí našich klientů děti z mateřských škol namalovaly krásné obrázky. Dobrovolníci posílali natočená videa s písněmi, tanci a pozdravy. Pomoc a podpora zkrátka přišla v nejrůznějších podobách.

Jak napsal klasik „Dobrý člověk ještě žije“. Za klienty i zaměstnance domova bych tímto Vám všem chtěla vyjádřit VELKÉ A SRDEČNÉ DÍKY.

Helena Chalupová, ředitelka, Domov pro seniory Třebíč