Miroslav Man už hodnotil v řadě soutěží, sám se pohybuje v německé gastronomii. Účastníkům i na základě vlastních životních zkušeností zdůraznil, že pro něj jsou vítězové všichni. Protože účastí ukázali aktivní přístup. Museli se připravit, jídlo dopředu pečlivě promyslet, pracovali pod tlakem nejlépe, jak uměli. "Je důležité, pouštět se do nových věcí, jít na zkušenou. A když už přijdu do praxe, nejdřív se neptat, od kolika do kolika budu pracovat, ale co se můžu naučit. V čem se posunu dál," řekl účastníkům při předávání cen.

Jak z Adam´s

Zajímavá byla už příprava na klání, jehož zadání účastníky prostě bavilo. O několik dní dříve jim totiž přijeli do školy předat své bohaté zkušenosti Adam Smilek a Šimon Jirásek. Jejich produkty znají návštěvníci Adam's Bar & Bistro, podniku, jenž se v Třebíči nachází u autobusového nádraží a rychle si získal oblibu. Smilek a Jirásek upozornili, jak správně pracovat s mletým masem, jakou má mít kvalitu a složení. Zmínili, že sýr taky nejde použít každý. „Hodí se cheddar, ale třeba i ementál. Eidam ne,“ shodli se. Výbornou složkou toho jejich předváděného burgeru byla cukrová cibule či vlastní vychucená majonéza. Prostě výsledek musí být vyvážený, šťavnatý a zákazník musí mít jasno: tady se na surovinách nešidilo, tady si dali záležet.

Kouzelný ledopád najdou výletníci vedle tábořiště u rybníka Horní Mrzatec na okraji obce Lhotky
Ledová nádhera u Lhotky. Projděte se za kouzelným ledopádem

Studuj gastro!

Klání Junior Burger mistr zapadá do schématu aktivit, které školy zaměřené na gastronomické obory dělají v rámci celostátní soutěže Studuj gastro! Ta se koná pod taktovkou Českého gastronomického institutu a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Účastníci po dva měsíce vymýšlejí, jak zpestřit výuku, nutí je to o jídle i propagaci své práce přemýšlet kreativně, sledovat, jak kuchařinu, ale nejen ji, dělají úspěšní lidé z oboru.

#studujgastro #studujgastrossrs

Hana Jakubcová

Nejen příroda nabízí kouzelné záběry
Padesát odstínů zlaté a modré. Na tyhle záběry budete koukat se zatajeným dechem