Také Třebíčsko má letos mezi nominovanými svého velkého favorita. Je jím zpěvák z Mohelna, muzikant, skladatel, textař a kapelník skupiny Kamelot, pan Roman Horký.

Uznávaný kytarista, skladatel, textař, aranžér, producent a zpěvák s nezaměnitelným hlasem. Je zakládajícím členem, frontmanem a autorem veškeré hudby i textů populární skupiny Kamelot. Dává svým písničkám takový kabát, jaký cítí, že jim patří. Jednou modernější, jednou tradičnější. Sjednocuje je jejich společný duch.

Mnohé z více než tří set skladeb Romana Horkého připomínají deníkové záznamy nálad a pocitů písničkářovy duše. Když procházíme jeho alba, jako bychom měli na dlani jeden lidský život. V jeho záznamech štěstí nebo smutku cítíme odraz toho, čím žijeme my sami. V roce 2018 se Romanu Horkému podařilo uvést ambiciózní projekt, jenž nemá v naší republice obdoby – „Kytarová dílna Romana Horkého“. Současným kytaristům tak tento skvělý muzikant umožňuje nahlédnout do tajů svého umění. Každý zájemce se tak může zdokonalit v ovládání tohoto krásného a populárního nástroje.

Roman Horký se také angažoval v občanské výzvě nazvané „Zachraňme údolí Oslavy“. Podílel se například na organizaci úspěšné petiční akce proti výstavbě přehrady na řece Oslavě. Roman Horký je čestným občanem města Brna.

Další informace i s odkazem na hlasovací anketu: http://osobnost.moravy.eu/

Stanislav Blažek, jednatel iniciativy Osobnost Moravy