Tento koncert se nakonec podařilo uskutečnit. Konal se v pátek 5. června na hřišti Katolického gymnázia v Třebíči. Měl pouze komorní formu, protože na organizaci bylo velmi málo času, čekalo se na pokyny k uvolňování hygienických a preventivních opatření. Primárně byl koncert uspořádán pro klienty sociální služby, bývalé klienty a jejich rodiny. Byli také pozváni ti, kteří nějakým způsobem koncert zaštítili, ať už finančně nebo materiálně.

V patnáct hodin se sešlo na hřišti přibližně sto fanoušků a příznivců zpěváka Jana Bendiga. Koncert probíhal v přátelské atmosféře, počasí, ač to původně nevypadalo, se umoudřilo. Nepršelo, a nakonec vysvitlo i sluníčko. Jan Bendig svým osobitým vystoupením a temperamentem roztančil téměř všechno publikum. Diváci a fanoušci si s ním mohli zazpívat a každý se s ním nakonec mohl i vyfotografovat.

Studenti se umístili na druhém místě
Studenti třebíčské průmyslovky postupují do finále celostátní soutěže

Byl to krásný den, den setkávání, kdy jsme se po letech mohli vidět s našimi klienty, z nichž mnozí už mají své rodiny. Jak milé bylo slyšet, že mají práci, a že jsou spokojeni. Držme jim palce do dalšího života. A těm, kterým ke štěstí a spokojenosti ještě něco chybí, ať mají kolem sebe dobré přátele nebo kvalitní sociální službu, jakou je také NZDM Ambrela, kde najdou podporu, radu, pochopení a doprovázení v životních těžkostech.

Nezbývá než poděkovat pracovníkům a dobrovolníkům NZDM Ambrela za přípravu a organizaci, vedení Katolického gymnázia za poskytnutí prostoru a zázemí, a děkujeme hlavně sponzorům, bez jejichž darů by se koncert nemohl uskutečnit.

AMBRELA, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež