Následně do něj narazil řidič osobního vozu opel jedoucí ve směru na Prahu. Dvaašedesátiletý cizinec za volantem osobního auta byl na místě mrtev, řekl ČTK operační důstojník dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Na žďárské části dálnice se od ranní dopravní špičky začaly tvořit kolony. Policie motoristy směřovala přes zhruba kilometrový exit Velké Meziříčí východ a západ. Dokumentace nehody a odstranění havarovaných aut, jež komplikoval déšť, se protáhlo až přes poledne. Kolony se začaly pomalu rozjíždět ve 13:20.

Do havarovaných vozů podle mluvčí jihomoravské policejní správy narazil ráno ještě řidič s vozem Fiat Ducato, který nestačil před překážkou včas zabrzdit. Tomu se ale nic nestalo. Další nehoda se podle ŘSD stala v koloně na 136. kilometru, rovněž bez zranění a větších škod.

Kamion převážel barvy ředitelné vodou, škoda na životním prostředí podle hasičů nevznikla. "Řidič osobního auta, maďarského i německého občanství, byl mrtev na místě. Měl těžké poranění hlavy neslučitelné se životem i další zranění. Na chirurgickou ambulanci do Třebíče byl s lehčím poraněním odvezen sedmačtyřicetiletý řidič kamionu. Ten měl především odřeniny hlavy a dalších částí těla," řekl ČTK ředitel záchranné služby Lukáš Kettner. Na vysočinském úseku dálnice komplikovalo situaci ještě dopravní omezení u 165. kilometru kvůli opravě služebního přejezdu. Ve směru na Brno byl provoz celý den sveden do jednoho jízdního pruhu.

Převrácený kamion blokoval ráno také dálnici D2. Jeho řidič havaroval na 42. kilometru ve směru na Bratislavu, dálnice byla rovněž neprůjezdná.