Největším rozdílem oproti loňskému ročníku je změna základny, veteránisté se z Bažantnice přesouvají na Jalovec. V jeho okolí se taky pojede. „Snažíme se mít tratě vždy odlišné, oproti loňskému roku se pojede úplně jinudy," říká prezident pořádajícího Veteran car clubu Třebíč Richard Kukla. Přibližně šedesátikilometrová trasa proložená originálními soutěžemi začíná v sobotu dopoledním startem na Jalovci, poté zavede staré vojenské vozy na cesty v okolí obcí Horní Smrčné, Chlum, Číchov nebo Nová Ves.

Veteráni se během závodu dostanou i do Třebíče. „Jedna za zkoušek se letos pojede i na Karlově náměstí," zve Richard Kukla diváky do centra města. Divácky nejatraktivnější etapa se ale pojede o pár kilometrů dále, v Poušově. Tradiční terénní vložka je na programu po poledni. Letos ji pro jezdce ozvláštní i úkol na střelnici. Bude se střílet z paintballové zbraně z jedoucího auta. Po tomto výživném kousku již budou závodníci směřovat do cíle, který je, stejně jako start, na Jalovci.

Pořadatelé očekávají, že na start letošního ročníku se postaví více než sto posádek, na nejrychlejší čeká putovní cena, zlomená poloosa.

Program poloosy

Pátek

Jalovec příjezd, prezentace

Sobota

8:30 - 12:30 Start (Jalovec)

11:30 - 15:00 Třebíč Karlovo náměstí

12:00 - 15:30 Třebíč Poušov

15:00 - 18:30 Cíl (Jalovec)

TADEÁŠ MAHEL