Trasy dlouhé 60 a 42 km zavedly 145 závodníků do překrásných partií Přírodního parku Třebíčsko.

O tom, že se zúčastněným závod i příroda líbily, svědčila pochvalná slova cyklistů nejen z Třebíčska a kraje Vysočina, ale také z Brna, Prahy či jihočeského Tálína.

Ve startovním poli se neztratili závodníci z Třebíčska. Zvláště v mužských kategoriích se reprezentantům našeho regionu mimořádně dařilo. V hlavní kategorii Muži A (do 35 let) obsadil druhé místo Lukáš Frýba z Třebíče a třetí skončil Daniel Brabec z třebíčského Spartaku. V kategorii do 50 let obsadil stříbrnou pozici Josef Vlčan z Pocoucova. Dařilo se rovněž reprezentantům Třebíči v kategorii mužů starších 50 let. Druhé místo získal Drahomír Pospíšil a hned za ním skončil Pavel Bauer. Dalším úspěch zástupců Třebíčska je druhé místo juniora Marka Ježka.

Velmi kladně byla hodnocena nově zavedená kategorie Family, v níž mohly startovat jednak rodiče s dětmi a jednak jednotlivci. Ti absolvovali trať dlouho 14 km. V té první kategorii nejdříve do cíle přijelo trio Petr, Petra a Vít Tlustošovi z Třebíče, v kategorii jednotlivců byl pak nejrychlejší Petr Kratochvíl z Třebíče.

Na Vysočině zůstalo i celkové vítězství celého závodu. Po skvělém výkonu je získal Tomáš Stuna z Chotěboře, který trať zvládl v čase 1:50.48 hod. Jak on, tak i vítězové dalších desíti kategorií převzali v závěru ocenění z rukou místostarosty Třebíče Pavla Svobody, Kristýny Vohlídkové z oddělení vnější komunikace JE Dukovany a předsedy SK SHS Třebíč Karla Foltýna.

JAROMÍR MUTL