To bude po nedávném otevření Pavilonu pro matku a dítě znamenat další krok ke zkvalitňování péče o pacienty. Kraj na výstavbu budovy záchranné stanice vynaloží kolem dvaceti milionů korun.

„Do současné doby byly podle plánu zdemolovány staré stavby bývalé lékárny a garáží. Na jejich místě bude postavena nová komunikace směřující k zadní části areálu nemocnice. Před započetím samotných stavebních prací musí být dokončeny veškeré přeložky, pracuje se na teplovodu,“ sdělila minulý týden krajská mluvčí Jitka Svatošová.

Stavba nové budovy pro záchrannou službu by měla být dokončena na jaře příštího roku.

Jak bude dvoupodlažní novostavba vypadat, přiblížil z vysočinského krajského úřadu Jan Nechvátal: „V prvním nadzemním podlaží bude pět garáží pro zásahovou techniku, sklady, šatny a další provozní zázemí. Ve druhém podlaží budou administrativní prostory pro vedení, pobytové místnosti pro záchranáře, denní a školicí místnost a zázemí pro výpočetní techniku.“

Podle ředitelky Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina Vladislavy Filové je prostor Gigantu podle současných požadavků pro práci záchranářů nevyhovující, mnohé zařízení je podle ní za hranicí životnosti, protože se do něj neinvestuje. Budovu Gigantu po přestěhování pracovníci záchranky opustí.„Zatím není rozhodnuto, co bude s budovou dál,“ poznamenala Jitka Svatošová.