Zaměstnanci třebíčského DDM pracují na stěhování od začátku roku. „Od pondělí pátého ledna stěhujeme nábytek a další věci do nové budovy. Vše máme už sbaleno v krabicích a postupně všechno převezeme. Do nových prostor se opravdu těšíme, protože stávající budovy DDM jsou v dezolátním stavu," přiblížila ředitelka Jarmila Pavlíčková.

Nový dům dětí v Borovině bude mít dvě budovy. V té hlavní je čtrnáct místností včetně kanceláří a dvou víceúčelových sálů. Druhá bude sloužit jako technické zázemí, sklad lodí a garáž. Zázemí v ní najde i zookoutek a klubovna.

Nové místnosti budou zčásti vybaveny nábytkem, který se přestěhuje ze starých budov. Veškerý nábytek se používat nedá, protože je za hranicí své životnosti. „Město přispělo na nové vnitřní vybavení a bude se starat o budovy DDM, které jsou ve vlastnictví města," řekl starosta Pavel Janata. „Na další vybavení místností budeme hledat sponzory. V současné době přispělo už několik firem," dodala Pavlíčková.

Přibudou autobusy

Přímo před novým DDM vznikne autobusová zastávka. Nepravidelná autobusová doprava ji bude využívat do konce května. Denně tam přijede devět spojů z Karlova náměstí, pět jich odjede zpět. Autobusy budou před DDM jezdit v odpoledních hodinách. Od 1. června pak zahájí provoz pravidelná linka MAD.

Od nového roku jsou kroužky spadající pod DDM dočasně pozastaveny, od 19. ledna však již budou fungovat v běžném provozu. „Každý vedoucí má kontakt na rodiče a těm napíše e-mail s informací, v jaké místnosti nové budovy v Borovině se bude kroužek konat," vysvětlila ředitelka.

Stávající dvě budovy DDM, tedy na Hrádku a na ulici Švabinského, budou strženy. Na místě staré budovy na Hrádku vznikne park, na Švabinského ulici uvolní nynější DDM místo novým stavebním parcelám.

Dům dětí a mládeže nabízí celkem 75 kroužků, které navštěvuje 800 dětí a přes 200 dospělých. DDM má 9 interních pracovníků, 20 stálých externistů a během roku až 70 dalších spolupracovníků, kteří pořádají tábory a jiné akce.