Dlouhou čtyřměsíční uzavírku vysvětlovalo Ředitelství silnic a dálnic špatnými opravami z minulosti. „Silnice se rozšiřovala, bohužel to probíhalo tak, že se kraje něčím zasypaly a na to se dal finální povrch. Opravovalo se bez nějakého velkého zkoušení," vysvětlovala ředitelka krajského pracoviště ŘSD Marie Tesařová.

Stavbaře přibrzdilo i deštivé počasí,. Přesto se původně stanovený termín podařilo splnit. Nynější dokončovací práce mimo prostor vozovky probíhají už za plného provozu. „Je standardní, že mezi předáním stavby a faktickým dokončením se ještě pracuje. Není ale důvod dál omezovat řidiče uzavírkou," podotkla Tesařová.

Silnice se líbí řidičům. Lidé, kteří žijí v její blízkosti, mají smíšené pocity. „Vypadá to, že se to dělalo kvalitně. Snad to dlouho vydrží. Pro nás je to ale zátěž, kamiony tady jezdí jeden za druhým," líčila obyvatelka Markvartic Jitka Nováčková.

Po celé délce, co silnice I/23 míjí její vesnici, zůstaly značky s omezením rychlosti na 70 kilometrů v hodině.

Řidiči nepřišli ani o největší překážku v poklidné jízdě. Před železničním přejezdem ve směru od Třebíče totiž nezmizelo povrchové odvedení vody v podobě otevřeného žlabu z kamenných kostek. „V takovýchto případech samozřejmě upřednostňujeme odvedení vody pod vozovkou, pokud je ale místo mělké, jako v tomto případě, nelze to udělat jinak než takto," vysvětlovala Tesařová.

Na několika desítkách metrů nové silnice chybí středová čára. Podle ŘSD je to kvůli menší šířce vozovky. „Ke správnému směru jízdy slouží řidičům vodící čáry u okrajích vozovky," dodala ředitelka vysočinského ŘSD.