„Fandíme všem aktivitám, které podporují vícegenerační rodinné soužití. Prarodiče jsou pro děti nenahraditelní, stejně tak jako vnoučata pro babičky a dědečky," podporuje myšlenku soutěže radní Kraje Vysočina pro oblast sociální a prorodinné politiky Petr Krčál.

Soutěž, která odstartovala s počátkem týdne, je určena jak pro předškoláky a děti ze základních škol, tak pro širokou veřejnost. „Obrázek by měl vyjadřovat vztah, pěknou vzpomínku nebo příběh vztahující se k prarodičům. Druhou variantou je namalovat své přání, co by autor obrázku chtěl s prarodiči prožít a zažít. Volba výtvarné techniky zpracování tématu je volná. Nebudeme hodnotit profesionální kvalitu zpracování, ale spíše nápad a zajímavost obrázku," upřesnila pravidla soutěže koordinátorka poradny Marcela Blažková.

Soutěžící mohou odevzdávat své obrázky do pátku 29. dubna přímo v poradně Ruth. Hlasování o nejlepší dílka se uskuteční ve dvou liniích svůj názor vyjádří porota i veřejnost. Zájemci z řad veřejnosti budou moci ohodnotit vždy jedním hlasem jeden obrázek z každé kategorie, a to formou vhození hlasovacího lístku do poštovní schránky Poradny Ruth nebo prostřednictvím emailu. Vyhlášení výsledků soutěže připadá na pondělí 30. května při programu Poradny Ruth s názvem Moje nejoblíbenější hračka z dětství. Obrázky si budete moci prohlédnout v Poradně Ruth v provozních hodinách nebo na webu organizace, kam je budou organizátoři průběžně přidávat.