Začíná tam rekonstrukce části průtahu. Potrvá až sedm měsíců, ale silnice by měla zůstat částečně průjezdná.

Opravovat se bude úsek od náměstí Míru ve směru na Kralice nad Oslavou 
v celkové délce 2 620 metrů. Práce budou zahrnovat výměnu asfaltových vrstev 
a v některých úsecích i recyklaci podkladních vrstev vozovky. Součástí oprav bude také rekonstrukce mostu přes řeku Oslavu. Kromě samotné vozovky budou vyměněny uliční vpustě, vyčištěny příkopy, doplněny odvodňovací a bezpečnostní prvky komunikace, včetně svislého a vodorovného dopravního značení.

„Opravy silničních staveb s sebou vždy nesou jistý stupeň nepohodlí a omezení. I proto se snažíme realizovat takto rozsáhlé rekonstrukce na několik etap tak, abychom byli vždy schopni zachovat maximální možnou průjezdnost v daném úseku. Opravu tohoto úseku silnice I/23 jsme se proto rozhodli rozdělit do šesti na sebe navazujících fází," řekl Ludvík Šumbera, ředitel závodu Morava jih Eurovia CS.
Práce budou probíhat vždy na polovině vozovky, aby bylo možné zachovat průjezd. Dopravu budou řídit semafory.

Pracovat se bude vždy na dvou úsecích naráz. Oprava prvního a třetího úseku pravé poloviny vozovky ve směru jízdy na Kralice nad Oslavou začíná v pondělí 
a skončí 26. června.

„Začátek opravy prvního úseku vpravo je od ulice náměstí Míru po most přes řeku Oslavu a třetí úsek začíná 150 m před křižovatkou odbočení na Březník a končí 100 m za autoopravnou firmy Dvořák," popsal stavbyvedoucí Richard Polák.

V rámci první etapy bude uzavřen výjezd z okružní křižovatky do ulice Sadová, kdy příjezd do ní bude 
z ulice Nádražní. Příjezd 
z okružní křižovatky na Masarykovo náměstí bude zachován, pro výjezd z Masarykova náměstí do ulice Třebíčská (I/23) budou využívány ulice V. Nezvala, Husova a Ocmanická. Odbočení na Březník bude možné bez omezení.

„Od 27. června zahájíme práce ve stejném rozsahu na levé polovině vozovky, kdy bude omezení pro vjezd na Masarykovo náměstí vedeno stále jednosměrně. Vjezd a výjezd z okružní křižovatky do ulice Sadová již bude otevřen," sdělil Polák.

„V této etapě bude rovněž provedena oprava další části okružní křižovatky, kdy bude vjezd i výjezd na Masarykovo náměstí zcela uzavřen po dobu osmi dní. Přesný termín bude v předstihu stanoven během měsíce června," doplnil stavbyvedoucí.

Oprava průtahu by neměla být jedinou komplikací pro cestující směrem na Brno. Počítat s omezením musí také lidé, kteří k cestě zvolí vlak. Správa železniční dopravní cesty by totiž letos o letních prázdninách měla začít s revitalizací trati mez Zastávkou u Brna a Okříškami.
První etapa v úseku Okříšky – Náměšť nad Oslavou by podle plánů měla začít 1. července až do 31. října. Na ni poté v příštím roce naváže druhá etapa 
v úseku Náměšť nad Oslavou – Zastávka u Brna, která začne již na jaře 1. března
a potrvá do konce června příštího roku.