Po čtvrtečním ustavujícím zasedání zastupitelů v nové jaroměřické školní tělocvičně došlo k nemalým změnám na radnici v Jaroměřicích nad Rokytnou. Lze říci, že na jaroměřické radnici nezůstal kámen na kameni. Odejít musel dosavadní starosta Karel Nedvědický i jeho místostarosta Radim Petr.


Novým starostou Jaroměřic se stal devětačtyřicetiletý Jaroslav Soukup (ČSSD), obchodní náměstek Krajské správy a údržby silnic Vysočiny. Místostarostou Jaroměřic je nyní Josef Číž (KSČM), novými radními jsou Petra Pevná (Výzva 2010), Vítězslav Pléha (ČSSD), Antonín Malena (ČSSD) a Pavel Peringer (Za Jaroměřice).


Hrotovice mají nyní starostku


Změny po čtvrtečním ustavujícím zasedání zastupitelů proběhly i ve vedení hrotovické radnice. Uvolněnou starostkou města se stala Hana Škodová, dřívější neuvolněná místostarostka a ředitelka Dětského domova vHrotovicích. Z dřívějšího starosty Antonína Mlynáře se stal nyní neuvolněný místostarosta. Oba představitelé jsou z kandidátky Sdružení nezávislých kandidátů I. Dalšími radními jsou Lubomír Hadraba, Stanislav Hutař a Bohuslav Seitl.