V noci chodcům bude svítit na cestu také nové osvětlení, které vystřídalo opotřebované lampy. Nechybí ani opravená kanalizace. „Zbývá už jen namontovat lavičky, jaké jsou také na náměstí ČSA, a odpadkové koše. Měly už být hotové, ale firma nestíhala, a proto je dokončí nejspíš ještě v tomto týdnu," řekl místostarosta Moravských Budějovic Jan Kocáb.

Brány parku se otevřely po dvou měsících, kdy byl průchod z města uzavřen. Například pacienti mířící na polikliniku tak už nemusí park složitě obcházet. Opravy parku Kocáb vyčíslil na více než tři miliony korun. „Nová cesta se mi líbí. Do parku dobře zapadá. Nebylo by špatné pokračovat v opravách i s náměstím Míru," uvažuje místní obyvatel Pavel Růžička.

Další plánování rekonstrukcí však ztěžují blížící se volby. Za současné volební období radnice investovala do oprav zhruba dvě stě milionů korun.

Také nová cesta v zámeckém parku byla součástí projektu na rekonstrukci centra města. „Projekt na opravu náměstí Míru je hotový. Jedinou chybu, kterou nám komise vytkla, jsme odstranili. Pokud se nám podaří uspět ve volbách, určitě se do rekonstrukce pustíme," slíbil starosta města Vlastimil Bařinka.

ROBERT ŠVANDA